1. ADVENTNÍ NEDĚLE

22:09


Tak a je to opět tady! Do Vánoc zbývají pouhé 4 týdny a tak s touto nedělí přišla ta příjemná povinnost zapálit první adventní svíčku a začít se připravovat na nejkrásnější svátky roku. Jak já se na ně letos těším! Ani si snad nepamatuji, kdy naposled jsem je prožila v klidu. Během studií pro mě každý prosinec byl maratonem příprav na zkoušky a závěrečný rok pak Vánoci, které jsem strávila zavalená knihami, které mi měly pomoci dopsat diplomky a složit státnice. Vloni to bylo snad ještě horší, prosinec jsem proležela v nemocnici a na nic tak neměla čas. No a tak si tak říkám, že vlastně letošek je snad prvním rokem, po dlouhých 6ti letech, kdy si konečně budu moci toto období užít tak jak se má... Doufám jen, že melounek nebude chtít na svět dřív než by měl, né že by to nebyl krásný dárek pod stromeček... Zatím si však vánoční atmosféru užívám jak jen lze a musím přiznat, že mě už začíná doslova pohlcovat. Už včera jsem pod vládou vánočního ducha musela dveřím vytvořit věnec a stůl obtížit netradičním adventním věncem. Ještě, že já ty staré porcelánové kalíšky na cosi nevyhodila!  


Dneškem oficiálně začal čas vánoční. Je první adventní neděle a my, stejně jako většina ostatních domácností, zapálili první svíčku na adventním věnci, prošli se po okolí našeho krásného města a večer se podívali, jak nám ten náš krásný liberecký strom pěkně svítí. Večer poseděli u horkého čaje, nadlábli se perníčků, chlebíčků a spousty dalších skvělých dobrot a pak se vyvalili na pohovku a odpočívali a odpočívali..... A odpočívat, to já mám v plánu až do nového roku! Nemůžu se dočkat, až začnu nakupovat dárky, péct cukroví na zakázku a malovat perníčky. Nejraději bych začala hned teď! Ta mateřská mi začíná připadat vážně fajn.


EN//

Christmas time is coming! Christmas are just four weeks left. Now is the time to prepare for the most beautiful time of the year. How I look forward to them this year! I do not know when I've enjoyed Christmas. During my studies, I did not enjoy Christmas because I was constantly preparing for an exam. Last year, it was maybe even worse. December I was in the hospital and nothing so did not have time. This year, however, the first year after 6 years when I will finally enjoy them. I just hope that i not farrow earlier. So far, however, I enjoy the Christmas spirit as I can! Yesterday I made a wreath on the door and a Christmas wreath on the table.

Today officially began Christmas time. It is the first Sunday of Advent. And we lit the first candle on the Advent wreath. We went for a walk and then attended the lighting of the Christmas tree. We enjoy evening with hot tea, tasted gingerbread and lots of other goodies and then lie down on the couch and relax resting ..... I plan relax until the New Year! I can not wait to buy gifts, bake cookies and paint gingerbreads. I prefer to start now! I think Motherhood will be really good. 

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Ten čas strašně moc rychle utekl a už tu budou znovu Vánoce :))
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Taky už mě začíná pomalu dostávat vánoční nálada a atmosféra, těším se na to celý rok! :)

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe