STROJKOVÉ CUKROVÍ

21:24



Mikuláš je tady a s ním přichází ta pravá vánoční pohoda. Jak já mám tento čas ráda! Do Vánoc zbývá pouhých 19 dní a já si pomalu a jistě začínám připravovat byt na příchod těch nejoblíbenějších svátků v roce. Pečení je v plném proudu, dárky prakticky nakoupené a já jsem šťastná, že poprvé za hodně dlouhou dobu, vše probíhá přesně tak jak by mělo. No, hlavně to nezakřiknout že?

Na letošek jsem měla naplánováno péci 7 druhů cukroví, jako vlastně každý rok, a čím více procházím kuchařky, tím více se obávám, že naše spižírna bude těmito cukrovinkami doslova zavalena. Skoro v každé kuchařce totiž narazím na cukroví, které mě nadchne a můj momentální těhotný stav mě samozřejmě nutí všechno vyzkoušet. Už teď jich mám na seznamu 10, a jestli to takto půjde dál, tak ty těhotenská kila vážně nikdy neshodím. O to, že bychom cukroví nezkonzumovali, se vážně nebojím. A abych v tom nebyla sama, tak Vás tímto článkem chci nalákat na tradiční strojková kokosová kolečka. Věřte, nelze jim odolat a co je na tom nejhorší? Jsou strašně jednoduchá! 


Všechny ingredience zpracujeme v hladké těsto a necháme ho do druhého dne uležet. Na uležení tohoto těsta vážně nespěchejte. S uleželým těstem se Vám totiž bude mnohem lépe pracovat a díky kvalitnímu prolnutí všech surovin bude těsto vláčnější a chutnější.

Odleželé těsto vložíme do masového strojku s vložkou na cukroví a můžeme začít vytlačovat oblíbené vzory. Mě letos nejvíce nadchla kolečka a proužky. Tvary vložíme na plech vystlaný pečícím papírem a dáme péci zhruba na 15 minut do trouby vyhřáté na 130 °C. Upečené kokosky stáhneme z plechu a ještě horké je poprášíme moučkovým cukrem. Vychladlé cukroví namáčíme v čokoládě nebo jim zdobícím sáčkem nacákáme proužky.




Strojkové kokosky se staly jedním z mých nejoblíbenějších cukroví, a proto nesmí na našem svátečním stole chybět. Sama jsem zvědavá, zda do Vánoc vydrží, protože ač u nás držíme tradici jezení cukroví až na Štědrý den, letos tomu moc šancí nedávám! A jak to máte u Vás? Konzumujete cukroví až na Vánoce, nebo klidně už během pečení?



EN//
Mikuláš is here and with it comes the real Christmas time. I love this timee! Remaining until Christmas is already over 19 days and I'm slowly starting to prepare the apartment for the arrival of the most popular holidays of the year. Already I have bought some gifts. I began to bake cookies and I'm happy that everything is exactly as it should.

This year I would like to baked only seven kinds of christmas cookies, but I alway find other cookies which I wanted to try bake too. I think this year we will be inundated with sweets. Already I got 10 kind of cookies on the list and I fear that the pregnancy kilos really never go out. The fact that we not eaten the cookies seriously no afraid. This candy is in fact a very good and simple and therefore entice you to try this recipe. I couldn´t be fat alone and it is the reason why I write about this cookies today. 

Mix all ingredients by hands into a smooth dough and let it rest for the next day. On the maturing of the dough really take your time. With the dough will be better work when you wait 1 day. It will be  quality and blending all the ingredients the dough smoother and tastier.
Put the dough into a grinder with insert for cookies and begin to displace the popular patterns. This year I like wheels and stripes. Shapes put on a baking tray with baking paper and cook it for 15 minutes on 130 ° C. Baked cookies take from baking tray and sprinkle with powdered sugar. After the cookies cool soak them in chocolate or decorating with it.
This christmas cookies is one of my favorites. I wonder whether it to anyone doesn´t eat before Christmas day. We hold the tradition which says that cookies can´t be eaten before Christmas Day. And how have you? Do you eat cookies until Christmas, or had quietly during cooking?

You Might Also Like

5 komentářů

  1. mňam, takéto mám rada btw krásne fotky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam! :)
    Pozývam ťa na vianočnú giveaway s Notino.sk! : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  3. Já teda nepeču, ale tvoje fotky jsou moc hezké! :)

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe