FENOMÉN SMOOTHIE

18:13


Kdo nepije smoothie jakoby snad ani nebyl! Smoothie na nás kouká snad odevšad a tak není den, abych na něj nenarazila na istagramu, v článcích o zdravé výživě nebo i v debatě s kamarádkami. Doposud jsem o smoothie nevěděla a žilo se mi celkem fajn. U nás totiž vždycky byla na denním pořádku vodou ředěná ovocná dřeň a mléčné koktejly. V čem je vůbec smoothie oproti nim jiné? Asi jen v tom, že anglický výraz je pro mnoho lidí v dnešní době o něco více lákavější a tak se z obyčejného českého ovocného koktejlu stal po jeho americké inovaci naprostý fenomén. Marketingem zprofanované smoothie makery vytlačili klasické mixéry a smoothie se na nás směje z každého blogu. Trochu se tomu musím smát, ale hold doba je taková! A pokud nechceme zakrnět v konzervatismu, měli bychom jít s ní.

 

Pokud stále netušíte co to smoothie je, tak vám ho ve zkratce mohu přiblížit tak, že se jedná o rozmixované ovoce, bez přidaných cukrů a konzervantů. 

A jaká smoothie mám nejraději? Já asi všechna! Jelikož jsem naprostým milovníkem manga, tak mojí jedničkou ve smoothie je jednoznačně kombinace banánu s půlkou manga a 3 plátky zázvoru. Aby směs nebyla tak hustá, přidávám do ní 150 ml vody.  Když chci doplnit i jiné vitamíny střídám tento koktejl s koktejlem z jednoho banánu, půlky avokáda a jednoho kiwi. Smoothie opět mixuju se 150 ml vody a protože tato ovoce nebývají příliš sladká, přidávám i lžíci medu.  Když mám náladu na odšťavňování, zaměním u ovocných dření vodu za vymačkanou pomerančovou šťávu a to je pak teprve pecka! A jaká smoothie si děláte vy? 



You Might Also Like

13 komentářů

  1. já smoothies miluju, dostanu do sebe spoustu zeleniny, kterou bych si normálně tolik chuťově neužila :)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. já mám ráda hrozny - zázvor - pomeranč, to má říz. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s hrozny jsem snad smoothie ještě nezkoušela. Zní to jako super nápad, díky za tip!

      Vymazat
  3. Co se týká ovocných mám ráda snad všechny možné kombinace... Zeleninovým jsem zatím na chuť nepřišla, nikdy jsem moc zeleninové šťávy nemusela, tak ještě uvidím, jestli se k nim někdy dopracuji :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám smoothie taky moc rád, teď si do něj nově přidáváme chia semínka a moc nám chutná!

    OdpovědětVymazat
  5. Právě jsme si s přítelem říkali, že bysme si koupili mixér, kterým bysme smoothie dělali, protože jak jsme na studentském bytě, tak zde žádnou takovou pomůcku nemáme a i do budoucna se bude určitě hodit :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja nemám veľmi smoothie rada, radšej by som zjedla to ovocie len tak :D
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  7. Kdo nepije smoothie jakoby snad ani nebyl! No, tak to jsi naprosto přesně vystihla, taky mi to tak přijde :D. Já na něm teda zatím neujíždím. Ne, že by mi nechutnalo, to ne, ale spíš pořád dávám přednost odšťavňovači, i když je s tím větší práce.. Ale jen na to smoothie taky určitě dojde :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mňaaam, ja tiež milujem smoothie! <3

    OdpovědětVymazat
  9. mňaam, banán a mango dokopy musia chutiť skvele. :)
    www.tobecreativehasnolimits.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  10. Zkoušela jsem mixovat zeleninu i ovoce a prostě si radši udělám salát :-) Přijde mi to jako natrávená strava a nikdy se mi nepodařilo to celé vypít, ta konzistence mi obrací žaludek.. takže tuhle módu nějak nechápu :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Nejvíc mě dostalo, když se někdo na různých diskuzích ptá na postup a recept na smoothie, pane jo- rozmixovat a je to :D.

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe