PERNÍKOVÁ CHALOUPKA

20:12


Vánoce bez perníku? To si snad už ani nedokážu představit.  Perníky pro mě k těmto svátkům neodmyslitelně patří. Jsou mojí nejoblíbenější sladkostí a zároveň díky tomu, že je s mamkou pečeme na Vánoce už od mého dětství, jsou pro mě jakýmsi vánočním symbolem. Mám ráda, jak jeho vůně provoní celý byt a moc si celkový proces perníkování užívám. Perníky jsou u nás součástí Štědrovečerního stolu a stromeček je do nich doslova oblečen. Jsou prostě neodmyslitelnou součástí našich Vánoc, a proto je jim věnován dnešní článek. Bez čeho si nedokážete Vánoce představit vy?   


Když jsem na Pinterestu v loňském roce zahlédla tento originální nápad na chaloupku jako malou sušenku k čaji, nemohla jsem odolat výzvě, upéct ji. Na obrázku to vypadá tak strašně jednoduše. Jak už to tak bývá, opak je pravdou! Musím se však pochválit, na první pokus vypadají chaloupky celkem k světu.

Máte-li perníky rádi stejně jako já, vyzkoušejte tento recept. Je velmi chutný!
  • 200 g hladké mouky 
  • 50 g změklého másla 
  • 1 vejce
  • 70 g moučkového cukru 
  • 40g medu 
  • 1 lžička jedlé sody 
  • 2 lžičky perníkového koření
Všechny suroviny vypracujeme v hladké těsto a poté zabalíme do fresh fólie, ve které ho necháme 2 h proležet. Vychlazené těsto vyválíme na výšku 3mm a vykrajujeme jednotlivé dílky domečku. Na jeden domeček je potřeba nožem vyříznout šest dílků. 2x boční stěnu 1,5 cm x 1,5 cm, 2x střechu 3 cm x 2 cm, 2x štít 1,5 cm x 2,5 cm (seříznuté do štítu na 1,5 cm). Ve štítech je potřeba vyříznout prostor na uchycení domečku k hrnku. Při vyříznutí tohoto otvoru dejte pozor, aby otvor byl dostatečně velký. Perník se při pečení nafoukne a otvor se tak zmenší.

Po upečení slepte chaloupku cukrovou polevou (1 bílek rozmixujte se 100 g moučkového cukru v hladkou polevu) a nazdobte podle potřeby a chuti.


Více mojich perníků naleznete na má stránce PEČENÍ S LÁSKOU

You Might Also Like

18 komentářů

  1. jéééj to je roztomilé :)
    www.simplytheblog.com

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá nádherně!
    www.catherineribbon.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, to je úžasné :) Na to já bych asi neměla trpělivost :) Stala jsem se pravidelnou čtenářkou, pokud bys měla zájem podívat se na můj blog a stát se mou, budu ráda :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  4. Tak přesně na tohle jsem na Pinterestu taky narazila, a ikdyž perníky miluju, předem jsem tenhle výtvor vzdala. :D Ale tobě se moc povedly! Jen by u nás asi bylo všechno pryč dřív, než by se uvařila voda na čaj..
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
  5. Och, tie sú rozkošné ♥ My sme sa s mamou snažili minulý rok spraviť veľkú ale moc sa nepodarila:D

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  6. Chalúpky som videla aj ja na Pintereste, je to super nápad a Tebe sa ozaj vydarili. Verím, že sú aj veľmi chutné. :-) Prajem príjemné sviatky. :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovědětVymazat
  7. To vyzerá veľmi dobre! :) Už som to niekde videla a netušila som, ako to urobiť, takže ďakujem za tip :)

    OdpovědětVymazat
  8. To je mega rozkošné, nádherné, zlaté,.. proste super! :3 Určite to vyskúšam :)

    Prajem krásne Vianoce ♥

    OdpovědětVymazat
  9. No teraz si ma úplne dostala. :) Nádhera! :P
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  10. Ty chaloupky jsou tak krásné!!! :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Jeeeej tak to je úžasné :) je to naozaj perfektné veľmi sa mi to páči :) raz to vyskúšam :)

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
  12. Snad skoro každý koho znám, dělá na Vánoce perníčky jenom my doma ne... Musíme to napravit! Asi je upeču ještě dodatečně, po Vánocích... Nevadí... :D
    Jane z janepise.blogspot.cz || Kyanid ve slevě

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe