AVOKÁDOVÁ MASKA

18:55

 
Střídání počasí, které je spojené se změnami ročních období, dává pleti velmi zabrat. V létě ji zatěžují mnohahodinové sluneční paprsky, v zimě mráz a v přechodných obdobích, jako je jaro a podzim, jí namáhá silný vítr a neustálý déšť. Z tohoto důvodu dopřávám své pleti jednou za čas avokádovou masku v nejrůznějších variantách. Avokádo díky svým výživným láskám pokožce dodá větší vitalitu, zjemní ji a  hydratuje.

 

Podle toho v jakém stavu se momentálně poje pokožka nachází, požívám jednu ze tří avokádových pleťových masek. Avokádovo-ovesnou při boji proti akné, avokádovo-banánovou na podrážděnou pokožku a avokádovo-medovou na unavenou pleť.
 

AVOKÁDOVO-OVESNÁ

Ovesné vločky jsou skvělým produktem, který lze použít v boji proti nedokonalostem pleti. Pokud se vám čas od času dělají uhříky a potřebujete rychlou první pomoc, je tato maska určená právě pro vás. Rozmačkejte polovinu avokáda na kaši a smíchejte ho s hrstí ovesných vloček. Směs naneste na pár minut na pleť, dokud maska pěkně nezaschne. Pokožce se uleví, a pokud uhříky nejsou příliš zanícené avokádo je uklidní.


AVOKÁDOVO-BANÁNOVÁ

Pokud máte díky neustálému větru a nepříjemnému dešti podrážděnou a vysušenou pokožku, avokádovo-banánová maska jí zklidní a vyživí. Stačí jen rozmačkat čtvrtinu avokáda s polovinou banánu. Do směsi zamíchejte jedno vajíčko a naneste na obličej. Nechte působit alespoň deset minut a pak smyjte vlažnou vodou.


AVOKÁDOVO-MEDOVÁ

Avokádovo-medová maska je snad mojí nejoblíbenější maskou, kterou si lze doma vyrobit. Tato maska skvěle bojuje proti vráskám a krásně oživí pleť unavenou nejen díky povětrnostním vlivům, ale i poznamenanou stresem. Smíchejte rozmačkanou polovinu avokáda se šťávou z poloviny citronu, jednou lžící oleje a dvěma lžícemi medu. Směs naneste na pleť a nechte působit klidně i dvacet minut. Pleť je po ní na první pohled krásnější a vyživená. Tahle maska je prostě skvělá. 


You Might Also Like

14 komentářů

  1. Díky za skvělé Tipy Marki :) Já jsem si dělala jen domácí masku na vlasy, na obličej nee

    OdpovědětVymazat
  2. Určite jednu z nich vyskúšam :) ja som si robila pleťovú masku z droždia :)
    www.tobecreativehasnolimits.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, skvělý článek! Ani si nepamatuji kdy naposledy jsem si takto nějakou masku vytvářela doma, těším že vyzkouším některou z těch tvých :)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za tip, nedávno jsem si zrovna avokádo koupila a zjistila jsem, že mi vůbec nechutná, tak aspoň nějak tu zbývající půlku využiju :D:)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  5. uz dlho ju chcem skusit a mame doma aj avokado cize ked zmakne ihned si ju spravim :-)
    lovelybaking

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem netušila, že je avokádo až takový kouzelník! :) Zatím jsem ho porcovala spíše do sebe, než na sebe, ale maska vypadá opravdu dobře! :3 To se bude hodit na pátek. Mám schůzku a zrovna se mi pleť bouří, tak vyzkouším. :)
    The world by Maria

    OdpovědětVymazat
  7. to vyzerá ako super maska! :D idú tam veci ktoré mám rada! :P možno že vyskúšam akurát mám doma avokádo

    OdpovědětVymazat
  8. Musím se přiznat že jsem také nedávno avokádovou masku zkoušel a moje pleť byla hned jemnější a vyzařovala víc zdravě!

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá zajímavě, určitě vyzkouším :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  10. Super !!! určite vyskúšam :-) Michaela
    www.imperfect-woman.com

    OdpovědětVymazat
  11. Hmm, je to super nápad! Musím vyskúšať! :)
    Simimaus

    OdpovědětVymazat
  12. Já teda avokádo vždycky radši sním, než abych si z něj dělala masku, ale na pleť i vlasy je fakt super! Už delší dobu plánuju si tu masku udělat:D)
    Jinak, ty fotky jsou hrozně hezký:)
    http://nessazivot.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe