CAKE POPS

20:20

Také tak rádi vaříte? Já mám vaření ráda a jestli mám něco ještě raději, tak je to pečení. Asi tedy už tušíte, že pro dnešek Vás nečeká módní článek, ale cukroví recept :-). Recept, který bude následovat je takový můj malý zázrak. Neznám nikoho komu by nechutnal a dokonce chutnal i mé mamince, která sladké moc nemusí. A když budu hodnotit i to, jak vypadají, tak asi rychle uhodnete, že se mi stali číslem jedna v mých cukrových receptech. 

 

Tak a teď už můžeme přistoupit k tomu, co budeme na tento poádkový recept potřebovat. 
  • 90 g změkklého másla
  • 110g cukru
  • 2 vejce
  • 150 g polohrubé mouky
  • půl lžičky kypřícího prášku
  • půl lžicky jedlé sody
  • půl lžičky koření na perník
  • 80 g zakysané smetany
  • 100 ml smetany
  • 2 banány
  • 600 g mléčné čokolády
  • 400 g bílé čokolády 
  • 40 špejlí
Nejdříve je potřeba upéct těsto. Na těsto je potřeba vyšlehat v míse máslo, cukr a vajíčka. Do vyšlehané hmoty přimícháme mouku, kypřící prášek, sodu a koření. Vše smícháme a nakonec přimícháme zakysanou smetanu s rozňuchňaným banánem. Těsto vylejeme do vymazané formy na dort nebo koláč a dáme péct při 180° C na 20 minut.
Upečené těsto rozdrolíme na kaši.... Do další misky se nasekáme 400g mléčné čokolády a na sporáku přivedeme k varu smetanu. Když se smetana začne vařit nalejeme ji do misky s čokoládou a necháme čokoládu povolit. Po chvíli zamícháme, aby se smetana s čokoládou pěkně spojily, následně nalejeme do rozdroleného těsta a opět smícháme.


Z vytvořené hmoty vyválejte malé kuličky (cca 3 cm) a nechte v lednici trochu zatuhnout. Jelikož mám doma i sněhulákovou formu na led, trochu těsta jsem natlačila do tého formy a vznikli hezcí zimní šněhuláčci... Ztuhlé kuličky napícháme na špejli a namáčíme v čokoládové polevě a dle vlastní představivosti ozdobte.

Poznámka: než kuličky napíchneme na špejli, tak špejli smočt v rozehřáté čokoládě. Kuličky pak na špejli lépe drží :-).



You Might Also Like

38 komentářů

  1. Mňam, hned bych si dala

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, ty jsi šikovná! Paráda :) Taky bych to chtěla zkusit :) V.

    OdpovědětVymazat
  3. krásne a zároveň vyzerajú aj chutne :))

    styllin.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé mňám vypadá to parádně!:) to musím zkusit!;)

    OdpovědětVymazat
  5. vypadá to fakt nádherně :) taky hrozně ráda peču, akorát teď na to nemám tolik času, ale minimálně o víkendech vždycky něco splácám :)

    OdpovědětVymazat
  6. vaření a pečení mám taky strašně ráda!
    tenhle recept je zajímavý a výsledek je úža!

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je paráda, to budu muset hned vyzkoušet, snad to není moc pracné

    OdpovědětVymazat
  8. Marketko,jak vidím u Tebe recept vím ,že bude supr!To určitě vyskouším protože je u mě stále někdo a malé pohoštění příjde vhod!Myslela jsem ,že nebudeš mít čas na tu moji nominaci ale mile jsi mě překvapila,já hned věděla ,že jsi krásná a ještě k tomu oduševnělá,tato kombinace je vzácná!Měj krásný advent Daja!

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý nápad. Tyhle lízátka by mohly být i skvělým vánočním dárkem pro nějakého mlsouna:)

    OdpovědětVymazat
  10. To je nádhera!!! A ten "design"! To vypadá tak úžasně, že to snad zkusím...

    OdpovědětVymazat
  11. Markét, promiň že nereaguji k článku, ale objevila jsem Tvůj komentář o blogerském srazu. Blogerský sraz je zítra - ve 13h (do hodin neurčitých) v Praze v Káva Káva. Určitě bude fajn se poznat:-)

    OdpovědětVymazat
  12. :O tak to vypadá krásně, a určitě to ještě líp chutná!♥

    OdpovědětVymazat
  13. Looks delicious! Impressive blog!
    Check mine and let me know if you would like to follow each other:-)
    Kisses
    Aga

    Check my new post
    www.agasuitcase.com

    OdpovědětVymazat
  14. To vypadá úžasně, jsi šikulka :)!

    OdpovědětVymazat
  15. Na to že jsme malé městečko, ta kavárna je bezkonkurenční ! :) A jinak tohle dost dobrý nápad , už o něm přemýšlím pěkně dlouho a láká mě to :) A tohle je asi poslední kapička a musím se do toho pustit! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Vypadá to teda luxusně, máš to moc krásně nazdobené :)

    OdpovědětVymazat
  17. Thank you so much for the recipe!!
    Kisses dear

    OdpovědětVymazat
  18. Já miluju vaření a pečení! Tohle musím zkusit! :)

    U mě na blogu právě probíhá giveaway o voucher na nákup libovolného sortimentu značky Triola. Budu ráda, když se zúčastníš. ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Mňáááám. Nic víc napsat nemůžu :)

    OdpovědětVymazat
  20. Fotky a cukrátka jako z kulinářského časopisu. Opravdu povedené. Já na to bohužel moc nejsem. Hlavně bych to pak musela všechno sníst:/

    OdpovědětVymazat
  21. fakt super! a ta maslicka!! :)
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat
  22. Well written article. People should read this.
    Feel free to surf my web blog ... canapé d'angle

    OdpovědětVymazat
  23. to vypadá krásně'))
    asi půjdu péct:D

    OdpovědětVymazat
  24. Tak to je úžasný recept. Velice zvláštní, originální a jistě chutné :-)

    OdpovědětVymazat
  25. To vypadá skvěle, to musím zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  26. Mňam♥ Vypadá to vážně skvěle! :)
    Nikus

    OdpovědětVymazat
  27. To je úžasný recept! Musím vyzkoušet se svou malou Domi.

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe