CHLUPATÁ JAKO LUČNÍ KOBYLKA

17:55

Jelikož ráno odlétáme na dovolenou, tak tu pro Vás mám jeden předdovolenkový post... Každý z nás si určitě jezdí na dovolenou odpočinout. I my to tak máme a tak nejezdíme na týdenní zájezdy, ale snažíme se vybírat alespoň 12 denní pobyty. Stejně tak je tomu i letos. 

Většina letních dovolených je spojena s pobytem u moře. Co si budeme povídat s chlupatýma nožkama moc parády na pláži nenaděláme a holit si nohy každý den je na dovolené otrava, teda alespoň pro mě :-).... Jak tento problém řeším? Obvykle tak, že si od mamky pujčím depilační strojek a kousek po kousku dělám ze svých kobylích nožek nožky moderní ženy. Ano přiznávám se, patřím mezi citlivky, a tak mi škubání trvá minimálně hodinu, někdy i déle. Vždy totiž oholím dva centimetry a pak pět minut rozdýchávám tu hrozitánskou bolest:-).... Letos jsem se však rozhodla pro jiné řešení. K novému řešení napomohly slevy Oriflame, kde se v akci za 59,- Kč objevily voskové depilační pásky. Neváhala jsem a i přes značnou enedůvěru je objednala. Bolest je to taky, ale naštěstí se těch chlupů vytrhne hodně na jednou, takže stačí jen na chvíli zatnout zuby a hold to vydržet. Je to výrazně rychlejší než depilační strojek.

 
Tak a teď přichází recenze. 
  1. Když jsem balíček rozbalila, v první chvíli mě napadlo na koho ty pásky asi dělají. Že by na trpaslíky? V balíčku bylo 16 pásků a kdybych se nekontrolovala, klidně bych jich 10 použila na jednu nohu. No nic hold jsem musela zahospodařit a 8 použít na jednu a 8 na druhou. Každý pásek se půlí, takže jsou z něj nakonec dva. 
  2. Celá procedura trvala 15 minut a bolest byla oproti depilačnímu strojku o dosti snesitelnější.
  3. Jak jsem psala výše z počátku jsem k páskům byla dosti skeptická, protože jsem si říkala že mi to chloupky prostě nemůže vytrhnout. Nechala jsem je tedy dle návodu odrůst na délku 5mm a mile mě překvapilo, že po odtrhnutí na pásku zůstaly prakticky všechny chlupy, juchůůů. Problém nastává jen v místech, kde chloupky nerostou v pravidelném směru. Na druhou stranu se pásky dají použít i dvakrát takže po druhém použítí jsou už vyškublé všechny (až na ty zapřísáhlé vlastence, které jdou vytrnout jen pinzetou). Proužky depilují nožky tak na 98%, což je podle mě hodně příznivé.
  4. Co vidím jako obrovský mínus je, že člověk je od pásků neuvěřitelně opatlaný. Hrozně to lepí a vosk máte po aplikaci pár proužků téměř všude. K velkému překvapení jde i neskutečně blbě dolů. Voudou nemáte absolutně šanci nohy umýt a do akce tak musí přijít něco jiného, já použila Francovku, která nohy aspoň po depilaci vydezinfikovala.



Pohřebiště chloupků
 
Celkově bych tyto proužky od Oriflame hodnotila celkem kladně. Účel splnily: rychlá depilace, průměrná bolestivost a hlavně by nohy měly vydržet hladké až tři týdny, to ozkoušené nemám, ale předpokládám, že po dobu dovolené by měli nožky zůstat hladké :-).

Jaké zkušenosti s depilací voskem máte vy?  

 NEZAPOMEŇTE STÁLE PROBÍHÁ GIVEAWAY O KABELKU GUESS. ZDE

You Might Also Like

37 komentářů

  1. zkušenosti mám, ale pro mě je lepší (a rychlejší) depilační krémy :) jinak vážně krásná recenze! :)



    PS: Zvu tě na giveaway o poukaz na 300,-kč na muslimanie.cz :)
    http://storyofmylife-veronica.blogspot.cz/2012/07/giveaway-musli.html

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám radši depilaci než holení. Už jsem si na tu bolest i zvykla, není to tak hrozné :)

    OdpovědětVymazat
  3. Záleží jak kdo je zvyklý, já jsem spokojená se stírací pěnou od Veetu, kde je bolest nulová. Tři týdny to ale určitě nevydrží...

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna dnes jsem byla na depilaci u kosmetičky, je to mnohem lepší než se v létě neustále holit... Ulepený od vosku je každý, i od profesionálky... Stačí použít olej, nechápu jak si to mohla dostat dolů lihem, ale proč ne, já bych přístě přece jenom zkusila ten olej :-D...

    OdpovědětVymazat
  5. Já používám jedině žiletky, jednou jsem zkoušela depilační strojek a bolelo mě to celkem dost:/

    OdpovědětVymazat
  6. pekný post!
    a je to u kždého rozličné samozrejme:)

    http://petush-book.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. nechci Ti kazit náladu, ale obávám se, že tři týdny to rozhodně nevydrží a podle mě ani celou tu dovolenou :-( schválně pak dej vědět!
    jinak to s tou bolestí je jen v hlavě, takže jde o to překonat ten psychický blok a zvyknout si, pak už to nebolí :-))

    OdpovědětVymazat
  8. aau, :D ja sa toho bojím radšej ostávam pri žiletke! :)

    OdpovědětVymazat
  9. ja aj keď si epilujem nohy epilátorom, nevydrží to hladké ani týždeň. je to svinstvo a reklamy zavádzajú :D zrejme majú na mysli 3-4 týždne, kým chlpy vyrastú na maximálnu dĺžku a nie kým vôbec začnú rásť... takže ja si tie nohy holím aj pár dní po epilácii, ale je ich možno len 25%

    OdpovědětVymazat
  10. Před časem jsem taky používala, ale to lepení je fakt síla. Snad jen jednou a to už si bohužel nepamatuju, co to bylo za značku, byly součástí balení i nějaké ubrousky napuštěné čímsi???snad olejíčkem, to fakt nevím a tím to šlo skvěle dolů...

    OdpovědětVymazat
  11. I'm sure that hurts like hell, doesn't it?
    X

    OdpovědětVymazat
  12. Já žádnou zkušenost nemám,takže díky za tento článek. určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  13. Bezva recenze. Možná i zkusím, ale bojím, bojím...

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem zkoušela voskové pásky na obličej od Veet, kvůli pár chloupkům nad rty, ale bohužel se mi vytvořily takové ty vyrážkové malinké pupínky :( Tak mám strach, že by to stejně dopadlo i na nohách :(

    OdpovědětVymazat
  15. Odpovědi
    1. Ahoj, vyrážku nemám. Nohy byly po holení pěkně flekaté a puntikaté, ale do druhého dne to zmizí :-)

      Vymazat
  16. Já jsem kdysi dávno zkoušela voskové pásky, ale byla s tím hrozná piplačka, takže nakonec používám epilátor. Tím, že ho používám pravidelně, tak už mě to vůbec nebolí a dokonce jsem i zjistila, že mi na některých místech přestaly růst chloupky úplně :)

    OdpovědětVymazat
  17. Skúšala som depilovať nohy pomocou voskových pásikov od Balei. Bolesť bola veľká ale nie neznesiteľná, chĺpky síce vytrhalo, ale nie všetky. Takže po skončení s depiláciou som si aj tak musela nohy oholiť normálne.

    OdpovědětVymazat
  18. Já jsem nad nima taky přemýšlela, ale slyšela jsem, že jsou celkem na prd, tak jsem si je neobjednala.. Ale za 14 dní jedu k moři, takže hladké nožky potřebuju a proto jsem objednaná na svou první depilaci ke kosmetičce.. jsem taky strašný cíta, takže to pro mě bude utrpení.. ale lepší, než tam s sebou tahat holicí strojek a všechno dělat tam..

    OdpovědětVymazat
  19. Na vosk jsem absolutně zanevřela - bolí to, špatně se to smývá, při pravidelném používání se to pěkně prodraží a nevydrží to moc dlouho...
    Já jsem před nedávnem narazila na tzv. cukrovou pastu a už jsem u ní zůstala - chce to sice trochu trpělivosti, než se s ní člověk naučí pracovat efektivně, ale jakmile získáte cvik, stojí to za to. Jelikož se chloupky vytrhávají po směru růstu, tak to skoro nebolí a protože cukr je rozpustný ve vodě, stačí nožky (nebo jakoukoli jinou část těla) jen opláchnout a po pastě nezbude ani ň. Chloupky zarůstají mnohem méně než při epilaci strojkem, nehrozí pořezání jako při holení žiletkou a pasta navíc odstraňuje i odumřelé buňky pokožky... Můžu jedině doporučit.

    Navíc se dá pasta připravit aj doma (vyjde asi na dvacku). Pro ty, kdo nemají nervy na to se s pastou učit zacházet, jsou tu salony, kde depilaci cukrem provádí odborníci... :)

    Přeji příjemnou dovolenou :)

    OdpovědětVymazat
  20. Voskové pásky nesnáším, za ty peníze si raději koupím kvalitní holítka. Oholená jsem za pár minut, takže si to nepotřebuji nijak "ulehčovat". Ale jinak inspirativní článek :)

    http://diaryofmony.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  21. Skvělá recenze:) už dávno jsem to chtěla zkusit, ale mám strach:/ :D

    OdpovědětVymazat
  22. Tak dej potom vědět, jak to vydrželo dlouho, ale pochybuji, že to bude tak, jak prodejce slibuje... :))

    OdpovědětVymazat
  23. já se bojím jakékoliv sebemenší bolesti! :D Takže zůstávám u klasických žiletek :D

    OdpovědětVymazat
  24. No já volím raději žiletku..:)

    OdpovědětVymazat
  25. na mě až moc intimní článek, teda..

    OdpovědětVymazat
  26. Brrr, jednou jsem to zkusila a stačilo. Asi jsem srab a psychicky si to dělám ještě horší, ale vosk fakt není nic pro mne. Dávám přednost depilačním krémům a když není čas, sáhnu po žiletce :-)

    OdpovědětVymazat
  27. no ja tým voskovým veľmi neverím...najlepšie gél na holenie a strojček :)

    OdpovědětVymazat
  28. Máš teda odvahu vyfotit si takhle nohy :D já bych si je takhle nevyfotila :D jinak už sem je taky zkoušela a nic moc... :))

    OdpovědětVymazat
  29. lepší je cukrová pasta a mě taky depilace voskem tři týdny nevydržela...

    OdpovědětVymazat
  30. Na todle uz delsi dobu sbiram odvahu xD

    OdpovědětVymazat
  31. Týjo tak do toho bych asi nešla, na mě je to moc složitý :D To radši přežiju bolest z epilátoru :D

    OdpovědětVymazat
  32. Oriflame depilačné prúžky som neskúšala, kedysi som používala Veet, je pravdou, že som sa potom nemusela holiť tak cca 3 - 4 týždne, no to bolo z výhod asi všetko. Bolieť to síce nebolelo, ale po pravidelnejšom používaní sa mi začali objavovať na nohách akoby vyrážky, také malé červené bodky a tých som sa nevedela ani za ten svet zbaviť, asi to proste bolo pre mňa príliš drastické, neviem. Nemyslím samozrejme tie bodky hneď po depilácii, to je normálka, ale také trvalé. No a tiež je fakt, že tie zvyšky vosku čo na nohách ostali sa nedali nijako zotrieť, ja som na to používala zvhčené obrúsky. A inak depilácia strašne vysušuje nohy.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe