MÓDA PRO TĚHOTNÉ

18:00

Foto by Barobora Bistiak
Co si budeme povídat, těhotenství jde ruku v ruce s rychlým příbytkem váhy a tak ač chceme nebo ne, během těch 9-ti měsíců se obměně šatníku prostě nevyhneme. Někomu roste meloun rychleji, u někoho si dává na čas. U mě se jak na potvoru vyloupnul snad úplně hned. I přestože mimčo bylo tehdy velké asi jako malina, už v devátém týdnu jsem přes něj nedopnula kalhoty! Koupi oblečení jsem se tedy bránila zuby nehty, stále jsem měla jakýsi pocit, co kdyby to nedopadlo. Mamka však byla nekompromisní a tak když zjistila, že džíny nosím nedopnuté, vyhnala mě na nákupy těhotenské módy! A mě teď zpětně nezbývá než uznat, že to bylo skvělé řešení! 

Oddělení těhotenské módy není běžnou součástí všech módních řetězců. Liberec je sice na podobné věci dobře připravený, ale pokud zde člověk zamíří do jednoho z obchodních center, může se těhotenskou módou prodírat pouze v HM a CA a co si budeme povídat, v CA nemá těhotenská móda s módou moc společného, ve všem jsem si tam připadala jako hastroš v teplákách a to je snad to poslední co tloustnoucí člověk chce! Vše jsem tedy průběžně nakupovala v HM a konečně jsem se začala zase v oblečení cítim příjemně a hezky.




Základem jsou určitě kalhoty. Všechny typy jsou opatřeny jakousi gumou na rostoucí meloun, a tak se nemusíme trápit omezeným prostorem v pase. Navíc pokud jste těhotné především přes zimu jako já, uvítáte ji jako další hřejivou vrstvu na těle. 

Veškeré svršky, ať už se jedná o trika, halenky, košile, mikyny či svetry, mají na bocích řasení, které se přizpůsobí jakékoliv velikosti bříška. Přední strana svršku je prodloužená a tak i když už váš meloun dosahuje neuvěřitelných rozměrů, stále vám tento delší předek svršku zakryje vše, co je potřeba a odnikud vám tak netáhne. Ty svršky, které nemají řasení, jsou dostatečně volné a aby si v nich člověk nepřipadal jako v pytli, jsou pod prsy opatřeny šňůrkou na stažení. 

V sortimentu naleznete i šaty, bundy a silonky. Silonky a punčocháče jsem tedy obzvlášť využila. Šaty se pro mě staly asi nejpohodlnějším kusem oblečení, a tak punčocháče jenom lítají!  


EN//
During pregnancy a woman increases the weight and character changes. It is the reason, why we must change our clothes in wardrobe. My belly grow very quickly and I was glad that there is a fashion for pregnant women.

In Liberec I found the maternity fashion in HM and CA. The CA was not fitting for me nothing. Everything had a weird cut. Instead. I bought everything in HM. Here I feeling good again. Clothes was comfortable and nice.

The most important when shopping pregnancy fashion are maternity pants. All models have a kind of rubber on growing belly. As a result, we do not have to worry about limited space at the waist. Additionally, if you are pregnant during the winter as I appreciate it as another layer of warmth to the body.

All clothes have on the side tucker that adapts to any size bellies. The front side is extended. Thanks to is belly still covered, even though it is very large. Those clothes that do not drape are sufficiently loose and have a drawstring under the bust.

The sortiment include dresses, jackets and tights. Tights and pantyhose I am therefore particularly used. Dresses for me became probably the most comfortable piece of clothing now. It is the reason why i love pantyhose now!

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Já celé těhotenství i kojení odchodila v české značce Jožánek. Určitě doporučuji.

    OdpovědětVymazat
  2. hehe, tohle jeste neni nic pro mne, ale to srdickove tricko je strašně roztomilé!
    JANNIEBEL

    OdpovědětVymazat
  3. tohle nějakej ten rok ještě potřebovat nebudu, ale supr článek! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem za, aby člověk neuhýbal ze svého stylu ani v těhotenství. Jen holt ty kalhoty, to je prostě oříšek... Jinak si myslím, že není třeba vyloženě nakupovat v těhotenských sekcích. Stačí sáhnout po větších velikostech.
    PS: Bříško ti moc sluší ;)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Prekrásne fotky a nádherné tričko na prvej fotke :) <3 Naozaj krása :)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji všem za krásné komentáře!

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe