NELÉTEJTE ŠPATNĚ

19:00


Trvalo dlouho než jsem překonala první dálkový let, nesnášela jsem totiž ani ty krátké. Proč by také jo, když jsem hned ten první prožila ve stresu z pádu a ještě zcela osamocená. Tenkrát mi bylo 6 let a jelikož jsme na letiště přijeli tak pozdě, že na nás už nezbyla žádná místa vedle sebe, seděla jsem v té hrozné výšce 10 000 m nad zemí vedle zcela neznámých lidí a tak ve chvíli, kdy jsme problétali bouřkou jsem se se strachem z neznáma musela vypořádat zcela sama. Taková zkušenost odradí od létání né jednoho jedince. Moje vášeň pro poznávání světa je však natolik silná, že netrvalo dlouho a strach z létání jsem nakonec překonala.  

První cestě do dalekých krajin předcházely hodiny strávené nad pročítáním leteckých katastrof a s tím související hledání statisticky nejbezpečnějších aerolinek. Tenkrát to byly Emirates, kteří mě velmi zaujaly a přesvědčili k důvěře. Ať už to bylo příznivou statistikou leteckých nehod nebo tím, že na ně prostě všechny recenze pěly samou chválu, netrvalo dlouho a já od nich kupovala první letenky na jižní polokouli. Od té doby nelétáme s nikým jiným po 20 letech s Emirates musím uznat, že lépe jsem snad vybrat nemohla. Poměr cena/výkon je prostě bezkonkurenční a ač už jsme měli tu čest vyzkoušet i jiné velké aerolinky, jako například Lufthansa, Swiss air, Quantas či Air France, Emirates jsou prostě Emirates. Takový palubní servis jako zde snad nikde jinde nenajdete. 



Na Emirates mě baví příjemné letušky (a ještě hezčí stevardi), díky kterým se cítím vždy klidnější. Personál je plně kvalifikovaný a jelikož je letušek na palubě hned několik, není problém se domluvit několika různými jazyky. Při letech z Prahy není problém narazit na česky či slovensky mluvící personál.

Lety s Emirates jsou pro nás vždy dálkové a tak ráda uvítám dostatek zábavy na palubě. Každé sedadlo má vlastní obrazovku s možností hraní her, poslechu hudby různých žánrů či rádia. Né jeden filmový nadšenech ocení snad nikdy nekončící seznam filmů, ze kterého si vybere snad každý. Najdete zde i nejrůznější seriály, dokumenty, konzerty či televize. Emirates myslí i na ty nejmenší a dítka jsou tak před vzletem obdarováni hezkými hračkami. 

 
Mnoho lidí ocení i dostatek místa na nohy. Před odletem si můžete na internetu i zabookovat místo v letadle, které odpovídá vašim představám. Někdo nerad sedí u okénka a toto je ideální varianta jak se vyhnout mrzutosti. Ženy zajisté uvítají i limit 30 kg na jedno zavazadlo. My jsme tento limit nikdy ani neatakovali.

Velkým plusem je pro mě i skvělý palubní servis. Během letu se podává opravdu chutné jídlo s možností výběru hlavního chodu ze dvou variant. Před odletem si lze i bezplatně objednat jídlo vegetariánské, dietní či zohledňující vaši víru. Vždy mě potěší kovový příbor a jsem tak ráda, že mohu jíst jako normální člověk. Jídlo se servíruje několikrát v závislosti na délce letu a tak i při krátkém letu Praha - Dubaj na vás čeká jak hlavní tříchodové menu, tak večerní snack. Nechybí ani možnost výběru z velkého počtu alkoholických i nealkoholických nápojů, které není nikterak limitované. Což je pro našince jak magnet. Jakmile je něco zadarmo, čecháčkovi to prostě neunikne. Nám stačí na let jeden Jack s Colou a to, že se náš soused vždycky zlinkuje během první hodiny letu nás vždy pobaví a ač nejsme v tomto případě Češi jako poleno,  při letu Dubaj - Praha, se zas opět cítíme jako doma. 

 
Emirates mají základnu ve Spojených arabských emirátech a jejich dopravním uzlem je tedy Dubaj. Pokud chcete letět s Emirates, vždy pro vás bude přestupní stanicí Dubaj. Vyjímkou je pouze let Praha - NY s přestupem v Miláně. Toto je důvod proč se naše cesty vždy ubírají na jih nebo na východ. Jednou ale poletíme tak dlouho, až se dostaneme na západ a splníme si tak přání podívat se na Americký kontinent!... Za dobu našeho létání se Dubajské letiště stalo naším druhým domovem na cestách. Jedná se o největěí letiště na světě a tak čas zde strávený vám utíká mnohem rychleji než kdeloliv jinde. Letiště je velmi přehledné a tak nikdy nemusíte mít strach z přestupu. Sami máme vyzkoušeno, že i 1 hodina na přestup v pohodě stačí. Pokud vás čeká hodně dlouhý přestup, určitě využijte lehátka či pohovky u dětského koutku k rychlému spánku. S trouchou štěstí tak načerpáte síli na další let a pokud se vám spát nechce a máte přestup delší 4 hodiny, nezapomeňtě si vyzvednout meal voucher díky kterému se zde na letišti můžete najít zdarma v jedné z 15 ti restaurací. My osobně máme nejlepší zkušenost z Mc Donalds. Sice tím porušíte vaši dobře najetou zdravou životosprávu, ale dostanete zde zaručeně největší porci, což se při přestupu trvajícím i 19 hodin opravdu hodí vědět.



Hned po našem první letu s Emirates jsme si založili klubou kartu a postupně sbíráme míle, díky kterým můžete při troše štěstí nalítat tolik mil, že vám postupem času vydají na letenku zdarma nebo na přesun do vyšší třídy (Bussiness či First class). My jsme stále ve fázi sbírání a těšíme se až letos volnou letenku využijeme. Když jsme před dvěmi lety letěli s Emirates do Číny, bylo nám přáno, a aniž bychom se o to zasloužili, byli jsme bezplatně přesunuti do Bussines (Bussines jsou všechny následující fotky). Mít kartu se prostě vyplatí! Jakmile jednou zkusíte Bussiness, už nikdy nebudete chtít jinak, pokud to však máte jako my, tak stejně stále budete se lítat Economy a na Bussiness jen vzpomínat!

Emirates je aerolinka, která se vám vryje pod kůži. Jakmile ji jednou zkusíte, zůstanete jí věrní stejně jako my. Možná se vám tak cestování letadlem stane stejně jako mě zábavou a pomalu si ani nevzpomenete na to, co je to strach z létání!  


 EN// 
I was afraid to fly when i was young because my first flight was very uncomfortable. I was only seven years old and we flight throught storm. I can´t sit next to my mother and It was terrified. I hated flying after this experience but when i fall in love with travel, I had to overcome this fear.

I read many articles about air disasters, before my first long flight and i found detailed statistic about it. In this statistic had very good results Emirates aerolines and after reading several articles about quality of world aerolines, i bought fly ticket with them. It was very good deal. Emirates are realy excelent company.  This is very good service for a good price. We tried fly with many companies but we think that Emirates are best. We flew with them already twenty!  

There are pleasant stewardesses, lot of legroom and enough of entertainment in air. You can listen music and radio. Watch on TV, new films or serials. Play some games or watch airshow. During the flight is served very good meal and you can choose from two variant of main course. There are many kind of alkoholic or non alkoholic drinks which are included.

Emirates fly via Dubai. Dubai airport is the biggest airport at the world. There are many ways to spend free time. Nowhere in the airport, I saw a number of shops. When your transfer is more than four hours, you get a free meal voucher, which you can use in one of 15 restaurants. It is very good when your flight fly after 19 hours!

Emirates is the airline which you must try. When you try it once, you will remain faithful to it as we are. You might as air travel becomes like fun to me, slowly not even remember what it's fear of flying!  

You Might Also Like

11 komentářů

  1. Moc krásný článek,Market:) Tak přeji ještě hodně mil:)

    OdpovědětVymazat
  2. Moje nejdelší cesta letadlem byli zatím jen 4 hodiny, ale v září nás čeká cesta do Aucklandu, tak jsem zvědavá jak to zvládnem. A na Emirates jsem zatím slysela jen samou chválu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou vážně velmi kvalitní společností. Na Nový Zéland jsme s nimi letěli také a musim říci, že si nedokážu představit dlouhý let s někým jiným. Ať se vám na NZ líbí!

      Vymazat
  3. úžasný článok, prelúskala som ho celý s pocitom, ako skvele si zachytila svoje pocity ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, že tak hrozné to zase nebylo. V dnešní době se velké letecké společnosti o své zákazníky umějí postarat. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Emirates jsou skvělý, ale ještě se mají trochu co učit. Ne nadarmo se Turkish Airlines stali nejlepší linkou v Evropě a třetí nejlepší na světe ,) Nicméně letěla jsem už snad se všema "obrama" a spokojenost :) Hodně jsem byla spokojená i se Swiss!
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  6. Kamarádka nedávno začala u Emirates pracovat a tak doufám, že s nima i já někdy brzo poletím! :) kovový příbory jsou super. V tom se mi i líbí latinskoamerický LATAM, který právě mají taky kovový příbory i keramický misky, ve kterých to jídlo je :)

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe