NAROZENINOVÝ DORT

16:58


Jestli něco na světě miluji skoro stejně jako svého muže, tak je to cestování a pečení. Od malička jsem s mamkou trávila mnoho času v kuchyni a učila se tajným cukrářským trikům. Asi nikdy v pečení nebudu tak dobrá jako ona, ale minimálně se o to můžu pokusit. 

Můj praděda byl cukrář a nebyl to jen tak ledajaký cukrář, byl to velmi šikovný cukrář. Možná právě po něm jsem podědila tu vášeň k pečení. Jeho recepty jsou prostě bezkonkurenční, jsou lety vypiplané, a co je nejdůležitější, jsou poctivé. Recept na jeho vynikající dort s máslovým krémem se u nás dědí z generace na generaci a je tak dobrý, že kdo jej ochutná, je navždy ztracen v lahodné kombinaci jemného máslového krému s nadýchaným piškotem. Neznám nikoho, komu by tento dort nechutnal a doufám, že ho jednou budu umět upéct ještě lépe než moje mamka. Tohle je jeden z mých posledních výtvorů, který jsem pekla na své narozeniny.


Tento dort jsem pekla minulý týden na svou narozeninovou oslavu, která letos netradičně proběhla pouze v kruhu nejbližších přátel. A jelikož jsem narozena v tom nejkrásnějším a nejbarevnějším období roku, téma bylo hned jasné - barevný podzim plný jablek. V tomto duchu se nesl celý večer a to jak skladbou menu, tak i okolními dekoracemi. Samozřejmě nemohl být touto dekorací opomenut ani narozeninový dort.



Budu ráda, když navštívíte moji novou stránku na facebooku věnovanou dortům a pečení. PEČENÍ S LÁSKOU.

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Moc hezkej :) Hned bych si jeden kousek dala

    OdpovědětVymazat
  2. To je skvělý a hlavně krásně nazdobený, je vidět, že na to máš nejen cukrářské schopnosti, ale i estetický cit. Jinak všechno nejlepší !

    OdpovědětVymazat
  3. To vyzerá nádherne,,, tiež sa mi veľmipáči tvoja fotka na záhlaví blogu, krásna zimná :)

    ladyminimalism.com

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za krásné komentáře, jsem ráda, že se vám dort líbí, škoda, že ho nemůžete ochutnat :-D.

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe