NAROZENINOVÁ VEČEŘE

19:10


Tradičně, jako už každý rok, pořádám touto dobou narozeninovou párty. Díky tomu, že jsem rozená jen pár dní po Halloweenu, je tento zahraniční svátek jako stvořený pro tématickou narozeninovou oslavu. Letos jsem se však pro strašidelnou oslavu nerozhodla. Každý rok si uvědomuji, že jsem zase o něco starší a tím, že se rapidně přibližuji k přelomovému věku, rozhodla jsem se pro oslavu, která bude působit dospělejším a formálnějším dojmem. Uspořádala jsem proto slavnostní večeři pro okruh svých nejbližších přátel.

Pozvala jsem osm lidí a přichystala pro ně večeři formou tříchodového menu. Nikdy jsem nevařila pro tolik lidí najednou. Byla to pro mě výzva, která mě ve vaření posunula zase o trochu dál. Menu jsem zvolila tak, aby se hodilo k podzimu, abych si byla jistá, že tyto jídla uvařit umím a abych je byla schopná uvařit v co nejkratším čase.


Místo předkrmu jsem zvolila zeleninový krém, který vařím doma často a chutná i mému taťkovi, který jinou než maminčinu kuchyni málokdy pochválí. Jako hlavní chod jsem upekla kuřecí kousky naložené v bylinkách a podávané s pečenými jablky a pastyňákovým pyré. U dezertu jsem se nechtěla pouštět do ničeho sytého, protože mi bylo jasné, že hosté budou už plní a díky tomu, že pro ně mám ještě připraven malý raut, nemohla jsem jim předložit kalorickou bombu. Připravila jsem pečená jablka se zakysanou smetanou a praženými mandlemi, která jsou lehce stravitelná a přitom i rychle připravitelná.

Miluju ten úsměv, který se strávníkům vytvoří na tváři, když jim jídlo opravdu chutná. Jsem ráda, že mi menu pochválili a vypadalo to, že to ani nebyly pouze zdvořilostní řeči. Myslím, že jim opravdu chutnalo a to je pro mě ten nejlepší dárek, který jsem od nich mohla dostat.


Podzim vládl celkovému menu i dekoracím v celém bytě. Jako prostírání jsem dala pod talíře a skleničky v truhlárně nařezané kruhy z kmene dubu. Prostření stolu jsem pak zvolila velmi jednoduše: ubrousky přeložila na půl a kolem nich obtočila proužek papíru s vytištěným menu. Na stůl jsem nadekorovala květiny, svíčky a jablka a navodila příjemnou atmosféru, kterou doladila skvělá nálada příchozích hostů.

Velké díky patří mým skvělým přátelům, že si na mě udělali čas a stejně jako každý rok mě i letos poctili svou návštěvou.

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Moc pěkný styling s těmi tácy z kmene stromu!
    A to menu..mmm..pastiňákové pyré jsem neměl už několik let a teď mám na něj takovou chuť!
    Musela to být vyvedená oslava =)

    MIchael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný styling a to menu zní fantasticky! Jak píšeš... muselo sklidit obrovský úspěch!
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe