TŘI ZPŮSOBY JAK POUŽÍT VAJÍČKA

20:51


V poslední době jsem si zvykla na to vyrábět si různé produkty v pohodlí domova. Ráda totiž experimentuji a zkouším nové věci. Velký podíl na této mé zálibě má i moje mamka. Když jsem si jako malá rozbila koleno, hned mi na něj přikládala záhadné rostlinky a když se mi pak v pubertě na obličeji objevil nějaké uhřík, první pomocí byla čerstvá šťáva z ciule. Mamka vžycky dala na babkovské rady a tak možná právě díky ní jsem zjistila, že domácí produkty jsou pro mě mnohdy nejlepší variantou a to nejen při konzumaci, ale i péči o pleť a vlasy.

Na těchto domácích kosmetických produktech se mi líbí to, že  když se mi ze dne na den zhorší pleť nebo začnou stávkovat vlasy, stačí se projít po zahradě nebo na kouknout do ledničky a během pár minut si vyrobit produkt, který je první pomocí na můj problém. 

Dnes jsem si pro vás přichystala ukázku toho, že vajíčka se nemusí vždy jen jist, ale jejich výživné hodnoty vám mohou posloužit i jako skvělý zábal na vlasy nebo SOS pleťová maska.


Skvělou výživnou maskou na osvěžení pleti je vajíčková maska s medem. Stačí smíchat bílek z jednoho vajíčka s jednou polévkovou lžící medu. Masku pak jen nanesete na obličej a necháte zaschnout, když se začne sama odlupovat smyjte si vlažnou vodou. Tuto masku si dávám ráda po probdělé noci nebo když cítím, že je pleť unavená.

 
Pokud vás trápí občasné akné, mám tu pro vás skvělý typ na SOS pleťovou masku. Na výrobu této masky potřebujeme šťávu z jednoho citronu a jeden bílek. Opět obě ingredience smícháme a na obličeji necháme působit do úplného zaschnutí. Masku používám když cítím, že se mi na obličeji něco klube, pokud dokážete tento moment chytit brzo, maska proti akné zabere.

Posledním třetím způsobem jak využít vajíčka je recept na vlasový zábal pro posílení oslabených vlasů. K přípravě potřebujeme jeden bílek a bílý jogurt. Obě ingredience smícháme a naneseme na vlhké vlasy. Poté vlasy zabalíme do mikroténového sáčku a necháme 15 minut působit. Směs z vlasů smejeme vlažnou vodou. Je potřeba dbát na to aby byla voda spíš studené než teplá nebo směs z vlasů nedostanete a budou vypadat mastně a nebudou vonět.

Přeji vám, ať si domácí kosmetické produkty oblíbíte stejně jako já a budu ráda, když mi poradíte vaše nápady, jak využít vajíčka na domácí  péči o pleť a vlasy.


You Might Also Like

2 komentářů

  1. Super článek a moc děkuji za tipy, ráda využiji, hned zítra.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe