CO JE V KRABICI?

19:15


Přijde mi, že ty roky strašně rychle utíkají a čím jsem starší tím je to horší. Obvykle se moc minulostí nezabývám, není-li to třeba. Říkám si, co bylo, to bylo. Navíc ani nejsem tak stará abych se nořila ve vzpomínkách, ale když se v mysli vrátím o několik let zpátky, přijde mi zajímavé, kolik věcí se od doby kdy jsem byla dítětem, změnilo. Dříve jsem se smála, když mamka říkala, že za nich bylo všechno jinak, ale ač si to nechci připustit, zase měla pravdu. Hold maminka má vždycky pravdu. Proč však tato melancholie? Je to jedním z dárků, který jsem našla pod vánočním stromkem.

Nepatřím mezi lidi, kteří by holdovali nejnovějším technickým vymoženostem. Nějak to k životu nepotřebuji. Ráda si při debatě s kamarády poslechnu, jaké jsou elektronické novinky a v čem je co lepší, ale sama tyto informace nevyhledávám. Asi právě díky tomu se řadím mezi ty, kteří vlastní notebooky i mobilní telefony několik let. Ano, svůj poslední mobilní telefon jsem používala tři roky. Uznávám, že to nebyl žádný fešák, ale já ho měla prostě ráda a to i přesto, že se mu v mé bývalé práci všichni pošklebovali. Nechápali, jak můžu s takovým telefonem žít a já zas nechápala, proč je nejlepší mít všechno Apple. Co však čert nechtěl, před Vánoci začal můj mobil stávkovat, až jsem ho jednoho dne nepřivedla k životu. Přišla chvíle přijmout moderní svět techniky a pořídit si nový mobilní telefon. Ztráta starého mobilu však není ten důvod myšlenek minulosti, i přesto že s ním souvisí. Pravým důvodem je však nákup nového mobilu. 

Je to hrozné, ale při první návštěvě obchodu s elektronikou jsem si uvědomila, jak jsem až doposud, co se elektroniky týče, žila v pravěku. Samozřejmě jsem si všímala, že všichni okolo mě mají mobily s obří obrazovkou, ale netušila jsem, že pořídit si nějaký s menší obrazovkou bude tak velký problém. Přeci jen pro svou potřebu volání a psaní zpráv by mi stačil nějaký jednoduchý, menší telefon. Právě při procházení obchodů s elektronikou jsem si vzpomněla na svůj první mobil, který jsem dostala v osmé třídě na základní škole. Byla to Motorola, což byl poměrně velký mobil s anténkou a dvouřádkovým displejem, se kterým jsem ani v té době moc nezářila. Byla to totiž doba, kdy nejvíc cool bylo mít co nejmenší mobil. Motorola moc malá nebyla, ale i přesto bylo toto moje staré pádlo pořád menší než současné mobily, což mi přijde jako hezký paradox. Kdo by si pomyslel, že za deset let se karty obrátí.


A nyní už k novému nákupu... Když už bylo nutné vyměnit starý mobil za nový. Bylo nutné ho i obléknout do nového kabátu. Jednak proto, aby se nepoškrábal jeho displej, ale také proto, aby byl krytý proti případnému otřesu. Přeci jen jsem u starého mobilu příliš nedbala na to, kam ho hodím, či zda mi spadne.

Volba obalu byla jasná, neodpustila jsem si více zautrácet a když už kabát, tak přímo od Louise Vuittona. V obalech na mobily mají velký výběr, ať už vlastníte Apple nebo Samsung. Vybrat si můžete z různých barev i klasických vzorů, já dávám přednost klasice a proto jsem se držela pořád stejného zaběhlého vzoru.

No jsem zvědavá, jak dlouho mi tento mobil vydrží a jak budou vypadat mobily při mém budoucím nákupu. Apropo, taky už jsem členem Applu a stejně jako před lety, ani dnes, jsem zatím nepřišla na to proč lidé bez iphonu nemohou žít. Třeba mi to někdo z vás vysvětlí. 


 

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Já můžu a žije se mi celkem fajn :-) Raději než do mobilu investuju do nového objektivu :-) Obal je parádní!

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné pouzdro, i když jsem si prvně myslel, že v krabici čeká diář ;).
    A co se Applu týče, dokázal bych o něm vykládat hodiny..ale tak teda jen krátce..osobně vlastním iPhone, iPad a MacBook a prostě není jiného konkurenčního systému, ve kterém by tyto tři věci tak dokonale fungovaly v symbióze..jestli něco Apple opravdu udělal dobře, tak právě propojení jednotlivých Apple zařízení mezi sebou..
    Na druhou stranu chápu, že iTunes byly, jsou a asi i vždy budou otrava =D
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  3. Pouzdro je pěkné, ale líbí se mi moc článek a také to balení :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Já na Louise Vuittona moc nejsem. Mnohem raději se podívám po Pradě, ale ten obal na mobil mě baví :) Vypadá to tak nějak pěkně a jednoduše, což je dobře. Hlavní je, že ti udělal Ježura radost a jsi spokojená. Snad bude kabátek nový telefon pěkně chránit před otřesy a pády :)

    OdpovědětVymazat
  5. "Nový kabátek" nemá jedinou chybičku, je vážně překrásný!
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe