VELKÝ ÚKLID (GREAT CLEANING)

20:43

Nejen dům, byt a milovaný šatník, i naše kosmetické taštičky potřebují čas od času podstoupit razantní úklid... Já svou kosmetickou taštičku čistím tak jednou do měsíce. Abych pravdu řekla, v poslední době jsem péči o své kosmetické výrobky dosti zanedbávala a tak teď, když už mám konečně chvíli pokoj od školy to můžu s chutí napravit.

Dnes bych Vám tedy ráda ukázala, jak se o své kosmetické výrobky starám já :-)... Co by se mělo čistit nejčastěji jsou polštářky v tvářenkách a pudrech. Podle mě je nejlepší si napustit do umyvadla vroucí vodu, ve vodě napěnit pár kapek Jaru a vložit do ní poštářky, které tam necháme pár minut namočené.  Polštářky se tak pořádně nacucají a pak je stačí jen parkrát promnout a jsou hezky vyprané :-).


Kromě polštářků do pudrů a tvářenek je potřeba vyprat i štětce a aplikátory očních stínů, které můžeme prát stejně jako polštářky... Často se mi také stává, že zrcátka v očních stínech jsou věčně od stínů zapatlaná a když si je beru na cesty, kde nemám velké zrcadlo, hrozně se rozčiluji, že se pořádně nemohu nalíčit :-). Na vyčištění zrcátek používám obyčejnou francovku, díky velké koncentraci lihu jde mastnota ze zrcátka skvěle sundat a stačí na to jen pár minut. Viz postup níže :-). 

Francovkou přetírám i některé lahvičky, jako například od podkladového krému nebo korektoru, často je mám totiž od podkladového krému opatlané... Šminky si pak rozložím na ručník a nechám uschnout :-).


Škoda jen, že po první aplikaci se vše hned zašpiní, ale stejně je tato činnost potřeba abysme si na ksichtík zbytečně nepatlali bakterie které tam nepatří... A jak často čistíte své kosmetické výrobky vy?

You Might Also Like

28 komentářů

  1. Já jsem na tohle hrozný lempl, čistím spíš jednotlivě jak je zrovna potřeba :D Ale něco je pomalu třeba čistit pokaždé, např. černé matné plastové obaly, na ty člověk sáhne a už tam je flek :D Máš to hezky vyskládaný na tom ručníku, to vypadá na puntičkáře :D

    OdpovědětVymazat
  2. Francovka na zrcátka je dobrý nápad :) Ten make-up od oriflamu mam taky, je fajn :)

    OdpovědětVymazat
  3. ja radsej vyhodim a kupim nove

    OdpovědětVymazat
  4. díky za tip s Francovkou, svoje zrcátka mám pěkně zamatlaná. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlasím,čas od času je vážně potřeba tenhle úklid v kosmetické taštičce udělat. Já osobně o svou kosmetiku pečuju tak jednou za měsíc.Vždy si potřebuju najít chvilku klidu a projít si co by potřebovalo vyprat,vyčistit,utřít... :-)

    www.czechblondyn-blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem si dělala o víkendu generální úklid v kosmetické taštičce. Přiměl mě k tomu článek v ELLE o tom, kolik je na které kosmetice bakterií. :D Po mém ''úklidu'' mi zmizela polovina malovátek. Jojo, úklid se občas fakt hodí. :D :)

    without-nickname.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Thanks very nice blog!
    Also see my webpage - reiki courses

    OdpovědětVymazat
  8. taky si všechny štětečky a polštářek na pudr peru :D

    OdpovědětVymazat
  9. doteraz som používala len penové aplikátory, mala som jeden štetec na líčka, takže nejaké robenie poriadku nehrozilo.... ale zrejme začnem umývať povrch líčidiel..že mi to nikdy nenapadlo :)

    OdpovědětVymazat
  10. To mi připomíná, že bych si taky mohla udělat generální úklid:-)

    OdpovědětVymazat
  11. No upřímně je tak často nečistím :-/ Používám hlavně štětce..


    http://trustyourlust.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. přesně tak :D taky mi to připomnělo, že bych mohla udělat úklid :D

    OdpovědětVymazat
  13. No moc často nečistí, i když na to čas mám nikdy mě to nenapadne. Ale když se rozhodnu čistit, tak mě nikdy nenapadlo to vzít jarem a to díky za nápad vypadají ještě čistěji :)))

    OdpovědětVymazat
  14. Já je čistím jak se dá, ale moc často to taky není :)

    OdpovědětVymazat
  15. potřebovala bych spíš postup na čištění štětců :D nevím čím to je, jestli mojema rukama, ale vždycky když své štětce rádoby vyperu, tak je můžu rovnou vyhodit :D

    OdpovědětVymazat
  16. Hned dneska sem se do toho pustila taky.. :D Štětce čistím pravidelně, ale labutěnky, polštářky a aplikátory, moc ne. :) A někdy můžeš udělat recenzi na svoje štětce máme stejný ten cestovní na pudr od Orif, tak by mě zajímal tvůj názor. Děkuji :))

    OdpovědětVymazat
  17. Francovku používam rovnako :D a tie líčka som si práve dnes objednala :)

    OdpovědětVymazat
  18. Alpou si někdy čistím i mobil, na houbičky a podobné používám antibakteriální gely na čištění obličeje. Někde sem četla tip na čištění pomocí antibakteriálního mýdla Protex, nejsou moc drahé, tuhá stojí kolem 15,- a tekute do 60,- Na tom tuhém píšou, že jsou účinné na 99% bakterií.

    OdpovědětVymazat
  19. já čistím štětce tak jednou do týdne... a na zrcátka kašlu a taky pořád nadávám :D

    OdpovědětVymazat
  20. Markvitka: Ano, přiznávám jsem puntičkář :-D

    Petra: Tak to bych si měla Elle taky jít koupit, celkem by mě to zajímalo kolik ty houbičky obsahují bakterií a jaké, protože občas když je myju tak je to opravdu humus :-)

    M.: Jak jsem psala v článku, na štětce můžeš použít stejný postup jako na polštářky, takže taky Jar, ten je odmastí nejlépe

    Barbacela: O recenzi popřemýšlím, protože se štětci jsem opravdu spokojená

    Ivet: Díky za tip, Protex neznám a ráda ho vyzkouším ať jsou úplně polštářky pořádně odbakterizované

    OdpovědětVymazat
  21. Tak tak, čistenie kozmetiky je veľmi dôležité. Niekedy na to nemám náladu, ale jednoducho si poviem, že musím a hotovo! Štetce periem každý týždeň, prinajhoršom každý druhý. :)

    OdpovědětVymazat
  22. vidíš si mi pripomenula, že už by som mala aj ja aj keď to každý deň používam ani ma to nenapadlo :D

    OdpovědětVymazat
  23. Skvělý článek, mám články na tento způsob ráda. Jinak já je čistím jak kdy, taky záleží co. Dnes jsi mne k tomu ale nabudila a půjdu si je všechny otřít a vyčistit :))- Takže díky, už by mito skoro vypadlo :D

    www.teensmajdicka.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Dobrý den, pokud potřebuje pomoc s uklídem nebo byste chtěli využít levné úklidové firmy ať pro byt, dům, kancelář nebo různé prostory, tak Vám doporučuji http://uklid.complexsro.cz/ velmi levné služby a zaměstnanci jsou velice ochotný a příjemný

    OdpovědětVymazat
  25. Já čistím štětce 2x týdně a vypadají stále jako nové. :)

    OdpovědětVymazat
  26. It's awesome to pay a visit this site and reading the views of all colleagues on the topic of this piece of writing, while I am also eager of getting knowledge.
    Also visit my web site my blog site

    OdpovědětVymazat
  27. Aw, this was a really nice post. Taking a few minutes and actual effort to generate
    a really good article… but what can I say… I
    procrastinate a whole lot and don't manage to get anything done.
    Here is my blog ... get rid of acne scars

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe