RUCE JSOU PROSTĚ ZÁKLAD

19:00


Jestli má těhotenství z fyziologického hlediska vůbec nějaké výhody, tak jsou to bezesporu blahodárné účinky na pleť a vlasy, nebo tedy alespoň u mne tomu tak je. Vždy jsem totiž s pletí měla problémy, ale teď mám díky velmi štědré dávce hormonů pleť i vlasy jako ze žurnálu. Ano, je to super! Na druhou stranu, co si budeme povídat i výhody jdou ruku v ruce s negativy, které se odrazí někde jinde. U mě například na rukou a to až takovým způsobem, že bych je nejraději nosila permanentně zasunuté v kapsách. Když totiž opomenu to, že je mám oteklé a žilnaté, na první pohled dostaly zabrat hlavně nehty, které jsou krabaté, třepí se a mají divný bílý povlak. Ruce jsou však vizitkou každé z nás a tudíž by měly být v každé situaci hezky úpraveny. Právě z toho důvodu jsem zahájila boj za hezké ruce! A tak ať už jste v jiném stavu nebo ne, myslím že pár těchto tipů může pomoci při údržbě rukou i vám.



Jako první vždy beru do ruky pilník a dřevěnou tyčku na zatlačováni kůžičky. Suchou kůžičku zatlačím a pilníkem poupravím tvar nehtů tak, aby se mi zdály alespoň trochu přitažlivé.  

Mnoho žen je stále ulítlých na umělých nehtech od svojich oblíbených nehtařek, já jsem na tohle nikdy moc nebyla a tak spíše preferuji lesklé nehty bez chemie. Je jasné, že čas od času si dopřeju kvalitní manikůru s hezkým lakem na nehty, ale častěji se snažím nehty příliš nezatěžovat, proto jsem si oblíbila leštítka na nehty. Já používám už roky ty od Oriflame. Jedná se o sadu tří leštítek, kde první se dá přirovnat k jemnému pilníku, který nehtům pěkně vyhladí povrch. Poté použiju druhý, který dočistí hrubší části nehtu a pak už jen nehty vyleštím posledním leštítkem, který jim poskytne potřebný lesk snadno zaměnitelný s průhledným lakem na nehty!
Na závěr přichází to nejlepší, výživná koupel na ruce, kterou si uděláte doma raz dva a nebudete se jí moci nabažit! 

Do větší mísy si naleji vlažnou vodou, přidám 5 lžic olivového oleje, lžíci šťávy z citrónu a lžíci medu. Vše v teplé lázni promíchám a vložím do ní ruce na 15 minut. Poté ruce vytáhnu a nechám okapat, přílišné množství oleje vmasíruju do rukou a jemně vetřou do papírové utěrky abych si klasický ručník olejem nezamastila. Pokud si olejovou lázeň dělám večer a mám čas odpočívat, strčím ruce po lázni na pár minut do mikroténového sáčku, aby byl efekt ještě intenzivnější.



EN//
Benefits of pregnancy is that your skin and hair is so much better. It is clear that where are advantages, there are disadvantages. For me is one of that disadvantage scary nails. They are uneven, gray and they break. Hands represent us and therefore should be in every situation beautifully. Precisely for this reason I started fighting for nice hands, so whether you're pregnant or not, I think a few of these tips may help in the maintenance and hands you.

At first i take nail file and a wooden stick for pushing back cuticles. After that i use nails buffer. It is easy to nails adjust without chemicals. I am using mails buffer by Oriflame many years. This is a set of three nail buffers. The  first exterminate your nails, second clean up it and the last shine them. It providing them the necessary gloss which you can easily confused with transparent nail polish!

After that comes the best, nourishing bath for hands, which you can make it at home from few foodstuff! Take larger bowl with lukewarm water. Add 5 tablespoons of olive oil, a tablespoon of lemon juice and a tablespoon of honey. All mixed in a warm bath together and put my hands on 15 minutes. Then pull your hands and let drain. Massaged oil into the hands and rub gently into the paper towels. If you are doing an oil bath in the evening and have time for relax, I put my hands from the bath for a few minutes in a plastic bag so that the effect was even more intense.

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Wau, to vyzerá naozaj super, určite vyskúšam :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. Moc fajn článek, mám ráda takové kosmetické návody s hezkýma fotkama :)

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek :) Při přečtení názvu jsem se musela usmát, protože jsem před chvilkou vydala článek také s podobnou tématikou :D Ty jo, na ty leštítka se v katalogu vždycky koukám, ale ještě jsem si je neobjednala, ale když vidím tvé doporučení, tak si je asi vezmu. Já používám peeling s mořskou solí, olivovým olejem, cukrem a citronovou šťávou. Aplikuju 1 x týdně a ruce to ocení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Opravdu profesionální článek a fotky s příběhem. Moc se mi to líbí.

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé, to vypadá báječně, určitě tenhle tip vyzkouším :)

    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek :) určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe