HANGING GARDENS OF BALI

19:35


Představa soukromého domku s bazénem někde na tropické na pláži, mě provázela už od mého dětství. Komu se však poštěstí takhle žít? Mě asi ne a sama musím přiznat, že dnes už bych takto žít nechtěla. I přesto se ke svému romantickému snu občas vracím, a když začnu plánovat naší dovolenou, hledám takový hotel, který mi tuto mou představu alespoň na týden splní. Jak už to tak bývá, předem stanovený cenový limit je rázem překročen a přes spleť nevyhovujících ubytování se dostávám  k snovým pětihvězdičkovým hotelům. Přichází dny snění o pohádkových hotelech a s nimi spojená i depka podnícená otázkou, proč zrovna já si takový luxus nemohu dovolit? Chtě nechtě, ač se snažím najít nějaké řešení, stejně si musím nakonec přiznat, že ani tentokrát se má naivní představa nevyplní, a pokud se chci podívat takhle daleko, opět budu spát ve společnosti švábů v nechvalném hostelu. 

Když jsme začali plánovat naši dovolenou na indonéském ostově Bali, narazila jsem na nádherné hotely, které mi nedaly spát. Na některé z nich jsem hned po netu zabrouzdala a s nadějí příznivých cen začala zjišťovat jejich ubytovací možnosti. I přes nesporný fakt, že je jihovýchodní Asie pro nás obecně levná, jsem byla cenou příjemně překvapena. Netrvalo dlouho a my přistoupili ke koupi. Konečně jsem se mohla začít těšit na mnou vysněný romantický hotel, kterým se stal Hanging gardens of Bali.

 
Hotel Hanging gardens of Bali stojí na okraji nádherného údolí zasazen v pralese nedaleko města Payangan. Všudypřítomná zeleň exotických rostlin nemůže být nechána bez povšimnutí. Je opravdu úžasné projíždět nádherným tichem skrz nekončící zeleň až do hotelu, který je jednou velkou botanickou zahradou! Hotel je vystavěn do kopce, na kterém jsou rozloženy vilky se soukromými bazény a aby se člověk při zdolávání schodů z vilky do restaurace či hlavního bazénu příliš nenamohl, projíždí hotelem malá lanovka, která vám zaručí maximální pohodlí. 



Hotel disponuje velkým množstvím služeb. Naleznete zde vynikající restauraci, příjemné wellness centrum, kde vám masáže zprostředkují přímo v romantickém altánku hned u řeky, ale nabízí také velké množství nejrůznějších aktivit, jako je například škola vaření či fakultativní výlety. Určitě doporučuji absolvovat procházku po okolí hotelu, jehož příroda vás nadchne. Přímo přes údolí, ve kterém se hotel nachází, vede cesta až na protější kopec. Zde se nachází chrám, ze kterého je krásný výhled na hotel. Večer je chrám nasvícen a pozorovat ho přímo z hotelu nebo soukromé vilky je opravdu velmi romantické. 


Mé nadšení z hotelu jde i ruku v ruce s faktem, že byl tento hotel v minulých letech oceněn mnoha prestižními cenami. Za zmínku zajisté stojí ocenění od TripAdvisor a Condé Nast Traveller, již mu udělili titul "nejkrásnější bazén světa" a "nejlepší líbánkové místo na Bali". Hanging gardens of Bali navíc v minulém roce zaujal první příčku na seznamu 40 nejunikátnějších bazénů světa v oblasti architektury a designu. V roce 2015 resort získal mnoho dalších ocenění, které jsou v oblasti hotelnictví něco jako Oskaři pro film. Mezi tyto ceny lze jmenovat například World Luxury Hotels Awards, Seven Star Global Luxury Awards, World Travel Award. Velmi mě zaujalo, že tento hotel se skvěle umístil i v žebříčku World luxury restaurant Awards. Sama musím uznat, že místní restaurace je opravdu fenomenální! Snad nikdy jsem neměla lepší créme brulée než v Hanging gardens of Bali. Ráda bych také vyzdvihla ocenění za nejlepší líbankovou destinaci, kterým tento hotel vážně je, což je znát i na službách hotelu. Ty jsou romanticky zaměřeny, a tak můžete za úplatu absolvovat večeři v protějším chrámu, uprostřed visutého bazénu, či přímo ve vilce. Romantika zde hraje velkou roli!... O jediněčnosti bazénu je snad zbytečné mluvit.  Dva visuté bazény s přelívající vodou a nádherným výhledem na protějších chrám obklopený bujnou zelení pralesa jsou vážně dechberoucí!

 
EN//

I saw many beautiful hotels on internet, when we start planning our holiday at Bali. Some of them I liked the way that I looked at their website, but there was only one hotel which was the best! It was beautiful luxury hotel Hanging gardens of Bali.

Hotel Hanging gardens of Bali is situated in a valley near city Payangan. There is beautiful forest with many exotic plants. It's really amazing drive through breathtaking silence through endless greenery to the hotel. This nature looks like a botanic garden! The hotel is built on a hill, on which are spread villas with private pools. When a person won´t to climb the stairs that lead from the villa to the restaurant and main pool he could use a little lift. It's very convenient.

The hotel offers many services. There is an excellent restaurant and a pleasant wellness center. Of course there are various activities. You can learn to cook Indonesian dishes during cooking school or go on a trip with hotel taxi. I definitely recommend walk around the neighborhood, whose nature is irresistible. Directly across the valley where the hotel is located, the path leads to the opposite hill. Here is a temple, which has a beautiful view of the hotel. At the night is temple illuminated. It is very romantic see the night temple from the hotel or private villa.

My enthusiasm for the hotel confirms the fact that this hotel was in past years awarded many prestigious awards. Interesting are awards from TripAdvisor and Condé Nast Traveller, already gave him the title "the most beautiful swimming world" and "the best place to honeymoon in Bali." Hanging Gardens of Bali last year, took the top spot on the list of 40 most unique pools in the world of architecture and design. In 2015, the resort has won many other awards, which are in the hospitality like Oscars for the film. These prices may be mentioned World Luxury Hotels Awards, Seven Star Global Luxury Awards, World Travel Award. I am very glad that this hotel is well placed in the ranking of World Luxury Awards restaurant because I have to admit that local restaurant is truly phenomenal! Perhaps I have never tasted better creme brulee than at this hotel. I also highlighted the awards for the best honeymoon destination, which this hotel really is. Some of the services are romantically oriented. For example, you can attend a dinner in the far temple or in the middle of the pool or directly in the villa. Everything is very romantic!... The uniqueness of the pool is perhaps needless to say. Two hanging pools with spectacular views of the opposite temple surrounded by lush green forest is really breathtaking!

You Might Also Like

13 komentářů

  1. Ó môj bože tak to je maximálne dokonalé! :D
    Môj blog: Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  2. OMG tie fotky su dokonalé :O :)

    mám nový blog budem veľmi rada ak sa tam stavíš ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Looks so awesome! Bali is on my bucket list!
    Jill
    Jill D Blog

    OdpovědětVymazat
  4. Wow amazing pictures! Let me know if you would like to follow each other also, loving your blog! x

    adelelydia.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. great photos!
    xo
    www.sahara-desert.com

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to jako ráj na zemi. Určitě bych jednou chtěla tuto zemi navštívit, ale ještě předtím je na mém seznamu spousta míst v Evropě a New York
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, na světě je spousta krásných míst! Kdybych měla vyzvednout nějaké místo v Evropě, tak mi v srdci nevíte zůstalo Portugalsko a řecký ostrov Santorin.

      V New Yorku jsme také ještě nebyli a stejně jako ty, i já doufám, že se tam také jednu podívám!

      Vymazat
  7. Ty fotky jsou nádherné :) žít bych asi takhle taky nemohla, ale na dovolenou přímo nádhera :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  8. To místo vypadá naprosto pohádkově!
    K&M Style

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné fotky :) ach, tam to vypadá úžasně a ten bazén :)

    OdpovědětVymazat
  10. No tak to je naprosto dokonalé místo! :) Kolik že vyjde jedna noc? :D Vypadá to opravdu romantictky, klidně a rozhodně bych tam neměla ani pomyšlení na cokoliv stresujícího. Asi bych tam vyjela i sama bez doprovodu, jen tak pro odpočinek! <3
    -Eva
    Rainbow Journeys

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to opravdu krásné a klidné místo, takže odpočinek je zde samozřejmostí! Noc vychází kolem 500 EUR za vilku a doporučuji kupovat přes booking, tam vychází nejlépe.

      Vymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe