SEYCHELY

20:52

 

Když jsme před půl rokem seděli s manželem v letadle na cestě domů z návštěvy u přátel na Novém Zélandu, rozebírali jsme naše nové zážitky. Vtípkovali jsme a manžel vyslovil: "Příště jedeme na Seychely." V tu chvíli by mě ani nenapadlo, že tento slib dodrží. Byl to spíš takový vtípek, který často pronáší a to, že by se stal skutečností, mi přišlo poněkud nereálné. Válení na pláži!? To není nic pro nás. 

Cestování milujeme a při našich cestách se snažíme nesedět na jednom místě. Z dané země chceme vyždímat, co se dá a nejraději bychom prozkoumali každý kout, jen kdyby to šlo. Díky tomu naše cestovní nasazení nepřináší odpočinek v pravém slova smyslu. A právě proto při nasednutí do letadla směr domov vždy máme pocit, že bychom potřebovali po dovolené dovolenou abychom si odpočinuli. To je důvod, proč tato destinace zvítězila. 


Seychely jsou opravdu krásné, a pokud bych měla popsat pocit, který jsem z nich získala, nedokážu najít jiné slovo, než že jsou tak nějak jiné. Jsou jiné, než jak jsem si je představovala a jsou tak strašně jiné než země, které jsem doposud navštívila. Jsou hodně komerční a jsou doslova plné turistů. Díky vyhlášeným plážím a titulu nejkrásnějších pláží světa, tak nějak postrádají to kouzlo nedotčenosti, což je při té frekvenci lidí předpokládatelné, jenom jsem si tuto skutečnost u tohoto pomyslného ráje nechtěla připustit. I přesto se mi velmi zalíbili a jen těžko jsem je opouštěla. 

Oceán je zde krásný a má opravdu nepopsatelně nádherný odstín modré barvy.  Pláže jsou čisté, voda průzračná a pobřeží divoké. Je tak divoké, že díky velkým vlnám se nesmí na některých plážích koupat, to jim však neubírá na kráse, řekla bych, že spíše naopak. Díky typickým granitovým kamenům, které se nachází nejen na pobřeží, ale i ve vnitrozemí ostrovů, je toto místo tak ikonické. 

 

Pro náš pobyt jsme zvolili ostrov La digue, čtvrtý největší ze Seychelských ostrovů. Zlákal nás díky jedné z nejkrásnějších pláží světa Anse D´Argent a také díky zachovalému seychelskému koloritu. Ostrov je poměrně malý a má poklidnější atmosféru než ostatní. Je zde málo aut a tak nejběžnějším dopravním prostředkem je povoz s volem nebo kolo, které jsme hojně využívali každý den.

Ráda načerpávám atmosféru cizích krajin a jak jinak ji poznat, než si projet ostrov křížem krážem. Proto jsme ho projeli hned několikrát a to jak kolem dokola, tak i středem a napříč přes kopcovité stezky. 


Ze zajímavých míst ostrova je možné navštívit krásné pláže s granitovými kameny a rezervaci L´Union. V této rezervaci jsou největším lákadlem želvy obrovské. Navštívit zde můžete také řemeslné expozice nebo třeba vanilkovou plantáž. Součástí je také již zmiňovaná pláž Anse source D´Argent, o které si můžete přečíst zde.


Po pár dnech nám byl už ostrov La digue malý a tak jsme se trajektem vydali na nedaleký ostrov Praslin. Pokud se na tento ostrov vydáte, rozhodně byste neměli vynechat rezervaci Vallée de Mai. V této rezervaci roste endemitní palma Lodoicela seychelská (roste pouze na dvou Seychelských ostrovech) produkující kokos zvaný Coco de mar. Ten je známý díky tomu, že vypadá jak ženský klín. Je to opravdu velmi zvláštní ořech. Je obrovský a stejně tak jsou i obrovské palmy, na kterých roste. 

Ostrov má velmi pěkné vnitrozemí. Je zde krásný tropický prales a během tracků po vrcholcích kopců se můžete kochat nezapomenutelným výhledem na okolní ostrovy. Pláže jsou tu také pěkné, jsou však turističtější a díky tomu policejně hlídané, což bohužel nepůsobí tak rajsky.


Dovolenou na Seychelách jsme si velmi užili. Splnila přesně svůj účel. Potřebovali jsme si odpočinout a užít si sami sebe aniž bychom museli řešit každodenní pracovní problémy. Byl to skvělý relax a to jsme potřebovali. Zatím však pořádně nedokážu Seychely zhodnotit, mám z nich zvláštní pocit. Je to krásná země, to ano. Její pláže přesně zachycují vysněný ráj, který známe z obrázků dovolenkových destinací, bohužel však ač se snažím, jak chci, nemohu říci, že to je top destinace, kterou jsem kdy navštívila. Je to krásné místo, ale díky věčně otráveným domorodcům (vyjma personálu hotelu), kteří mnohdy působí jak naše úřednice za přepážkou, má v mém srdci malé mínus.

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Krásne fotky :D

    Pozývam ťa aj všetkých tvojich čitateľov na GIVEAWAY !!!!!!!!!!!!!
    POZOR!!!! Giveaway končí už v nedeľu 20.9 2015 !!!!!!!!!!
    Girl with pink nails - GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezky napsaný článek! Na Seychely bych se někdy ráda podívala právě kvůli těm krásným plážím...Musím říct, že v Thajsku jsem byla také překvapena těmi davy turistů, hlavně na slavné Maya Bay, která je opravdu krásná, ale s tou spoustou lidí se to nějak nedalo správně vychutnat. :) Evi

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky, tam bych se chtěla podívat :) www.kristynablog.com

    OdpovědětVymazat
  4. Kde sa ti doteraz páčilo najviac? :) Píšeš veľmi krásne! Korytnačky museli byť parádne!

    LadyinBlack

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :).
      Těžko říci kde se mi líbilo nejvíce. Každá země je úplně jiná a každá si mě získala něčím jiným. Pokud mám však vybrat pouze jednu, velmi mě oslovilo Sydney. Má úžasnou atmosféru, žijí zde vstřícní lidé a získala si mě i osobitým životním stylem. Austrálie je prostě úžasná. Je však i spousta dalších míst která stojí za to navštívit :).

      Vymazat
  5. Fuuha skvelé fotky :) Je tam naozaj nádherne :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe