ANSE SOURCE D´ARGENT

20:18


Anse source d´Argent, pláž, která se pravidelně vyskytuje na předních příčkách žebříčků nejkrásnějších pláží světa. Je krásná, romantická, malebná a pro Seychelské ostrovy ikonická. Ležím pod palmou a kochám se krásnou barvou oceánu. Díky příjemnému vánku nepociťuji nesnesitelné vedro a užívám si každou vteřinu, kterou máme konečně s manželem sami pro sebe. Je tu vážně krásně. 

Snad posté se procházím mezi kameny a přemýšlím nad tím, zda je právě tato pláž tou nejkrásnější. Je vůbec možné určit, která ze všech pláží světa je ta nej? Vždyť je to tak subjektivní. Anse source d´Argent je opravdu nádherná pláž a díky žulovým kamenům lemujícím pobřeží je i dosti atypická. Pro mě však tou nejkrásnější není. Zachovala ve mě velmi silný dojem, ale osobně dávám přednost raději robinsonsky opuštěným plážím. Plážím, u kterých mám pocit, že já jsem ten, kdo je objevil a mám-li být upřímná, takovými plážemi nikdy nemohou být ty nejznámější. 


Anse source d´Argent leží v rezervaci L´Union, do které se platí vstupné 100 SR za osobu. I přesto, že většina turistů sem míří hlavně kvůli relaxaci na ikonické pláži, je škoda rezervací jen tak profrčet. Můžete si zde projít vanilkovou plantáž nebo nakrmit želvy obrovské v jejich výběhu nedaleko pláže.

Nevím jak to máte vy, ale když se já chystám na dovolenou, představuji si, jaké to tam asi bude a i přesto, že bych už po těch letech našeho cestování měla mít nějaké zkušenosti a nemělo by mě leccos překvapit, tuto pláž jsem si vysnila moc idealisticky. Právě možná proto pro mě byla jedním velkým překvapením. Na chvíli jsem se zase stala naivní holkou, která čekala opuštěnou pláž s malou hrstkou turistů a při procházení pláže lemující venkovní bary a suvenýry se snažila vyčíhat chvíli, kdy vyfotím krásné kameny bez turistů.


Anse source d´Argent je nádherná pláž. Určitě je pro mě nejkrásnější pláží na Seychelských ostrovech a jednou z nejzajímavějších, kterou jsem kdy navštívila. Je romantická a i s koktejlem v ruce má své kouzlo. Jsem ráda, že jsem se mohla toto populární místo navštívit a i přesto, že ji nepovažuji za tu úplně nej, zanechala ve mně krásný pocit, který se jen těžko popisuje. 


You Might Also Like

8 komentářů

  1. Wau !!! tam je teda fakt krásne !!! More ma moc neláka. viac menej spoznávanie krajiny..ale toto ??? tam by som preležala aj týždeň :))

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera.Úplně se vidím pod palmou v houpací síti s drinkem v ruce... Na tuhle pláž se asi určitě nikdy nepodívám, i když bych moc chtěla!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky, krásné místo..a ano, mám to úplně stejně..vždycky si taky vysním tu destinaci, kam se chystáme a pak..jsem buď mile překvapen nebo zklamán..toho prvního je naštěstí mnohem, mnohem více =)

    Píšu si do svého deníčku dream-destinations další kousek, děkuji!

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  4. Waw :D tak to je bomba! :D

    Pozývam ťa, aj všetkých tvojich čitateľov na moju GIVEAWAY !!!!!!!!!
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  5. tak takhle si představuju ráj x)) fakt
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky i pláž...vypadá opravdu nádherně! :)

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe