ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE

18:26

 

Neznám snad nikoho, kdo by neměl rád čokoládu. Tato dobrota se stala oblíbenou mlsotou napříč generacemi, a ač v obchodech najdete velké množství nejrůznějších druhů čokoládových dobrot, není prostě nad to vyrobit si takOvou pochoutku vlastnoručně a v pohodlí domova.

Ráda v kuchyni experimentuji a zkouším zajímavé recepty. Před časem mě zaujal recept na domácí bonboniéru, a protože mám doma velkého pojídače čokolády, rozhodla jsem se recept zkusit a po několika výrobních procesech jsem si ho přizpůsobila dle vlastních chutí. Chcete-li se také pustit do čokoládových experimentů, následujte mé řádky.


Postup přípravy:
Nejprve si nechte v kastrůlku rozehřát smetanu, máslo a cukr. Když je směs dostatečně teplá (nesmí však bublat) necháme v ní rozpustit nalámané kousky čokolády. Dávejte pozor, aby směs nebyla moc horká a čokoláda se vám tak nepřipálila. Po dostatečném prolnutí všech surovin, vmícháme do směsi lžíci nugátu a  mícháme, dokud se suroviny dobře neprolnou. Nyní nechte směs vychladnout a nejlépe do druhého dne odpočinout v lednici.

Před zpracováním ztuhlé směsi si připravte suroviny, ve kterých budete chtít lanýže obalovat. Já jsem zvolila nasekané pistácie, mandle a kakaový prášek.

Vychlazenou směs vyndáme z ledničky a za pomoci malé lžičky zní užďubujeme malé kousky, které v ruce vyválíme do kuliček. Čokoláda se rychle roztéká, tak kuličky neválejte zbytečně dlouho. Po jejich vyválení je hned obalujte v nasekaných oříšcích.

 

Na závěr dáme kuličky na chvíli do ledničky, aby pěkně zatuhly. Nyní už zbývá lanýže dát do ozdobných cukrářských košíčků a čokoládový sen je na světě.



You Might Also Like

4 komentářů

  1. Mmm, bonbony jsou fakt k nakousnutí :)

    OdpovědětVymazat
  2. WOW! tak toto vypadá naprosto skvěle!!! Zbožňuju všelijaké kuchtění takže o víkendu mám aspoň o zábavu postaráno!!! :)
    Mrkni na mů blog :)
    http://apinchofglamor.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá úžasně, budu muset někdy vyzkoušet! A máš to nádherně vyfocené :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ty lanýže vypadají božsky. Galakticky a nejvíc chutně. Musejí být opravdu výborné a já se snažím zahnat slinu :) Ten recept si ukládám ihned do oblíbených :-*

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe