KOPŘIVOVÝ ODVAR

18:46

https://www.facebook.com/pages/Mark%C3%A9ta-Trpi%C5%A1ovsk%C3%A1-Fashion-BLOG/266389643427103?ref_type=bookmark

Zkouškové období a Státní zkoušky jsou často velmi stresující etapy studia na vysoké škole. Stres nemá zrovna blahodárné účinky pro naše tělo a bohužel na naše vlasy, pleť a nehty působí dosti negativně. Na mě se stresující červen podepsal ve všech třech oblastech více než dost a ač vím, že platí pravidlo, že by se těmto důsledkům mělo předcházet, než bude pozdě, já nyní zastávám stanovisko: "raději pozdě než nikdy" :-).

Abych následky stresu postupně zlikvidovala, začala jsem domácí ozdravnou péčí o vlasy a po každém mytí hlavy přeliji vlasy ještě odvarem z kopřiv.

https://www.facebook.com/pages/Mark%C3%A9ta-Trpi%C5%A1ovsk%C3%A1-Fashion-BLOG/266389643427103?ref_type=bookmark

Návod je velmi jednoduchý. Stačí se projít někam, kde nejezdí  moc aut a natrhat kopřivy. Doma je nastříhat do hrnce na menší kousky. Přelít vroucí vodou a nechat 15 minut louhovat. Pak kopřivy vyndám a nechám odvar trochu vychladnout, aby do něj šla strčit ruka, ale aby zároveň nebyl moc studený. 

Umyji si vlasy šamponem, který běžně používám. Odvar naliju do umyvadla a chvíli v něm namáčím vlasy. Potom je opláchnu vodou a nechám samovolně uschnout.

Tuto kúru je nejlepší provádět na jaře, kdy má kopřiva největší sílu, ale i v létě odvar pomůže. Zhruba po 14 dnech jsou znát výsledky. Vlasy jsou lesklejší a v mém případě vždy tak o tóm ztmavnou. 

Používáte také nějaké domácí odvary na vlasy?.... Teď už mi zbývá ještě vymyslet něco na tu pleť (budu ráda když mi poradíte) :-)

https://www.facebook.com/pages/Mark%C3%A9ta-Trpi%C5%A1ovsk%C3%A1-Fashion-BLOG/266389643427103?ref_type=bookmark


You Might Also Like

7 komentářů

  1. A já bych ještě doplnila, že ještě účinnější je vmasírovat vývar do vlasové pokožky a masáž provádět každý den alespoň několik minut. A vnitřně určitě dýňová semínka, která jsou nejen vlasovému porostu velmi prospěšná. Mám teď stejnou kúru, protože mě po prodělané nemoci začaly strašně padat vlasy. A pleť dá dohromady zaručeně biokosmetika Dr. Hauschka. Naprosto ideální je pleťová kúra v ampulích a některá z jejich masek podle tipu pleti. Za týden bude znát výsledek.

    OdpovědětVymazat
  2. ja žihľavu vždy pijem ked ubúda mesiac vtedy najlepšie zaberá zbavuje telo všetkeho zleho, ale určite nie je zlá aj takto priamo na vlasy, ani nevieme čo všetko sa nachádza na lúkach a nazývame to len burinou ktorá nám vždy pomôže na jednotlivé veci... mám doma jednu knihu o rôznych bylinkách dá sa najsť uplne to isté aj a internete ,, musím povedať že veľa krát mi nejaká tá "burina" už pomohla:)

    OdpovědětVymazat
  3. to mě nikdy nenapadlo, moc povedený článek :)


    PS: Ráda bych tebe i tvé čtenáře pozvala na svojí první GIVEAWAY:)
    http://lovies47.blogspot.cz/2014/06/giveaway-01.html

    OdpovědětVymazat
  4. Tiež som si začala vlasy ,, premývať,, žíhľavou no začala som ju k tomu každé rano aj piť. Vraj to ma velmi dobrý vplyv na celý organizmus. A myslím, že jej pitie by ti pomohlo aj na pleť :)

    OdpovědětVymazat
  5. Na tmavé vlasy ještě funguje odvar z chmele, na pleť používám odvar z řebříčku - dezinfikuje a odvar z přesličky -stahuje póry.

    OdpovědětVymazat
  6. ja síce nepoužívam odvar, ale šampón:)

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe