MILUJU PÁTKY

18:55

Někoho dnes možná popudím, někdo mi porozumí... Od té doby co jsem začala studovat vysokou školu, nechodím v pátek do školy. Né snad, že bych se ulejvala, ale prostě mám v pátek volno :-). A jak lépe tyto volné dny využít než dělat si každý pátek pohodový den?

Ráno vstanu k snídani si dám nějakou dobrotu s provoněným skořicovým čajem, pustím si film s mou milovanou Audrey Hepburnovou a odpočívám. Po filmu připravím články na blog na celý týden a při posledním článku si začnu napoustět teplou vanu plnou provoněné pěny. Zapálím si svíčky a relaxuji. Přemýšlím o tom jak v létě pojedu na pěknou dovolenou, jak budu mít konečně po státnicích a jak snad už skončí tento strašný studijní shon :-).

Pátek je jediným dnem, kdy si přes den mohu na obličej napatlat masku, naklást si na něj okurky, zpívat si a nikdo se mi nebude smát, protože jsem sama doma a můžu si končně dělat co chci :-D.

 
 

Často mi v článcích chválíte pěkné a zdravé vlasy. Popravdě řečeno, nepříjde mi, že by byly až tak skvělé, ale když se na mou péči o ně ptáte, tak Vám ji při té naší páteční koupeli popíšu... Podle mě je základem úspěchu genetika, přeci jen všichni v naší rodině mají pevné a zdravé vlasy. Pokud však touto genetikou nedisponujete určitě doporučuji pořídit si dva základní pomocníky v péči o vlasy od Body Basic, o kterých budu mluvit následovně.

Chcete-li mít zdravé vlasy, zapomeňte na levné šampony, levný šampón Vašim vlasům nikdy nedodá potřebnou výživu. Nejlepší je nepoužívat stále stejný šampón, ale minimálně po měsíci jej vyměnit. Já preferuji šampony od Yves Rocher a mezi ty nejoblíbenější patří I love planet. Vlasy krásně zregeneruje, provzdušní a oživí. Jelikož patřím mezi ty, které si vlasy často myjí, tedy 3 až 4 krát do týdne, jsou mé vlasy hodně namáhané a tak je nechám po každém mytí pořádně nadlábnout kondicionéru. Kondicionérů mám vyzkoušeno nespočet a nejvíce se mi odsvědčily ty od Body Basic, používám je tak rok. Je jedno jaký druh vyberete, protože všechny mají stejně kvalitní účinek. Kondicionér dosahuje hustoty masky na vlasy a tak jde krásně nanést a nestýká. Vždy dodržuji působení alespoň 5minut a pak spláchnu. Při pátcích místo kondicionéru nanáším masku od stejné firmy a nechávám působit až 20 minut. Jak u kondicionéru tak u masky je potřeba vlasy důkladně opláchnout, protože ze začátku se mi často stávalo, že jsem opláchnutí odbyla a po osušení vlasy vypadaly mastně.... 

To je celá ta věda mojích lesklých vlasů a zajímalo by mě jaké jsou vaše osvědčené přípravky v péči o kadeře :-). 

You Might Also Like

23 komentářů

  1. Nedavno som citala, ze najskor by mala ist na vlasy maska, ktora vlasy vyzivi a potom kondicioner, ktory vlas uzavrie... Ja som to zatial skusala len raz a amala som z tohto postupu dobry pocit :)

    OdpovědětVymazat
  2. To já mám zase z úplně stejnýho důvodu ráda pondělky:)

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju když si taky můžu udělat den pro sebe, většinou ho mám v neděli, snažím se držet toho, že v neděli se nic nedělá a tak s přítelem povětšinou odpočíváme :)
    Co se týká vlasů, tak tím že je mám dosti krátké tak ani nějak nepoznám, jestli je mám zničené, ale zase i tak se jim věnuju... Masky, kondicionery, olejíčky do konečků a ochraný sprej před fénováním a žehlením :)

    OdpovědětVymazat
  4. krásné zátiší v koupelně:) Vždycky, když si chci podobný beauty rituál udělat, začne se moje dcera dožadovat pozornosti/shazovat věci z poliček nebo začne dělat jinou neplechu. Musím jí zasvětit do tajů pleťových masek, jinak se relaxu nedočkám))

    OdpovědětVymazat
  5. Každý den kdy si člověk může zarelaxovat je super, ať už pátek, nebo jiný den :) Snažím se alespoň jeden den v týdnu mít svůj relaxační... je to super. Děkuji za typy na vlasovou kosmetiku :) Hezký víkend!

    OdpovědětVymazat
  6. I moje sestra má volné pátky, jsem za to ráda, nevidím ji celý týden, tak aspoň o víkendu :)) Hezký článek!

    OdpovědětVymazat
  7. Pátky jsem mívala také volno v pátek na vejšce, ale ke studiu jsem ještě pracovala, takže pátky jsem měla pracovní. Nicméně si vždy najdu alespoň půl dne na relaxaci. :)
    Jinak más moc hezké zátiší a stejné obkládačky jako má moje kamarádka.

    OdpovědětVymazat
  8. Taky bych chtěla mít takový den! Já bohužel nejsem nikdy doma sama, takže nic... :)

    OdpovědětVymazat
  9. To zni naprosto uzasne...takovy den jsem uz nemela uz strasne dlouho. No naposledy asi kdyz jsem jeste studovala...:)
    Tak si to krasne uzivej, protoze prece jen ten studijni shon je o neco mene hekticky nez pracovni shon.

    CHIC SICILY

    OdpovědětVymazat
  10. to máš hezký :) taky bych chtěla mít takové pátky :) já mam ale v pátky školu i na vysoké škole (hold na španělštině němáme úplně na výběr, někdy máme i do tří odpoledne, minulý pátek dokonce i večerní přednášky, ale to byla zase angličtina), takže pátky jsou pro mě většinou docela hektické.

    dík za rady na vlasy. Mně ségra doporučuje, ať si prostě jednou za čas vlasy pomažu olivovým olejem a nechám ho působit. Ještě jsem se k tomu nedokopala, ale mohla bych to už konečně někdy udělat...

    OdpovědětVymazat
  11. taky jsem si zařídila takové pátky a v sobotu se vždycky nemůžu už dočkat toho dalšího :))

    OdpovědětVymazat
  12. teším sa keď sa dúfam aj ja dostanem do štádia voľných piatkov :)) teraz musím ešte povinne sedieť v škole celý týždeň :) ja si takéto "piatky" robievam cez víkend :)

    môj blog:
    styllin.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  13. Režie mého pátku se odehrává podobně. Hezky se vyspím, udělá si snídani, zapnu film, po filmu koupel a pak nejlépe znovu postel. :-D Co se týče mých vlasů, začala jsem masky používat tak před měsícem a musím říct, že nechápu, jak jsem je nemohla používat už dřív, když ten rozdíl je tak patrný.. Moc hezký článek :)

    OdpovědětVymazat
  14. Jé ty kachničky jsou úplně super

    OdpovědětVymazat
  15. Super kachny :)
    Moje vlasy jsou divné.. Od kořínku asi do poloviny jsou normální hebké, zbytek dolů je takový suchý, drsný a jakoby umělý.. Kdžy si vlasy vyžehlím je to ok, hned vypadají vlasy zdravěji, ale jinak hrůza, navíc mám vlnité vlasy a to nee.. :)
    Šampony mi zatím vyhovovali asi všechny, kondicionér mám nejraději od Cien (Lidl) a z Avonu pro suché vlasy(myslím :D), po umytí si vtírám do kořínků extra panenský olivový olej, pak vlasy žehlím a zvláštně to voní.. A umyvám je 2x týdně, někdy jen jednou:) Vyčerpávající komentář..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podobný problém jsem taky měla. měla jsem vlasy pěkné ale konce takové vyšosované a nezdravé. Ptala jsem se na to kadeřnice a říkala, že se to spraví pravidelným zastřiháváním konečků vlasů. Tak jsem začala pravidelně chodit ke kadeřnici a opravdu se to zlepšilo, tak zkus třeba to :-)

      Vymazat
  16. Páni taky bych si nejraději něco takového udělala :)

    OdpovědětVymazat
  17. Šampony od Yves Rocher mám také ozkoušené a neskutečně mi vyhovují, takže s tebou souhlasím. Takybych si ráda takhle relaxovala, ale díky práci na to nemám vůbec čas

    OdpovědětVymazat
  18. ja som z tohto dovodu tiez mavala rada piatky:)

    OdpovědětVymazat
  19. ty kačenky jsou vtipné, taky jednu mám, ale ještě jsem si jí do vany nedala. :)

    OdpovědětVymazat
  20. takéto piatky ti závidi určite nie jeden :)

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe