VELIKONOCE

22:09


V poslední době mám pocit, že se lidé v mém okolí naprosto zbláznili do zdravé výživy, domácích produktů a s nimi související domácí výrobou. Trochu to na mě dělá dojem, jakoby se vraceli ke kořenům a já tak nabyla přesvědčení, že i ty české tradice je budou více táhnout. Není však vše jak se zdá a tak i přesto, že mě chuť opět zažít Velikonoce v republice donutila přesunout tradiční velikonoční dovolenou na dřívější termín, nenechala jsem se odbýt a svátky jsem natěšeně přivítala v pohodlí domova. Jak se dalo čekat, mé přesvědčení se nevyplnilo. Lidé se sice snaží v některých ohledech vracet ke kořenům, ale křesťanské svátky, které na rozdíl od těch vánočních nejsou tak pompézně marketingové, je prostě nelákají. Ač jsem měla vše řádně nachystáno, jediný kdo mě přišel vyšupat pomlázkou, byl můj manžel a já tak musím doufat, že mi toto mrzké vyšupání zaručí dostatečné omlazení. Jsem ráda, že jsem po dlouhé době absolvovala Velikonoce v rodné zemi, ale musím přiznat, že až zas bude možnost někam o těchto svátcích vyrazit, nebudu váhat a vyrazím alespoň na Moravu!  

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Osobně Velikonoce neslavím, přijdou mi ve své podstatě dost depresivní... Ale vždycky mě bavilo zdobit vajíčka, to jo:D ta tvoje jsou zajímavá, dost se mi líbí. Letos jsem se vykašlala i na to zdobení..
    http://nessazivot.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. No ja som si užila vody, mám dve dcéry a chodia ich oblievať chlapci a keďže sa za mnou schovávali, najviac som to schytala ja. Mne sa zdá, že Veľká noc teší fakt len tie deti. Dospelí radšej na Veľkú noc utekajú na dovolenky, výlety.

    SimpleHappyMum

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mi připadá že jsou ty Velikonoce rok od roku míň velikonoční. Sice pořád dodržujeme nějaké základní tradice jako je zdobení vajíček a chystání nějakého pohoštění kdyby se náhodou někdo stavil, ale letos to byl jeden jediný člověk :D Ale jestli mám něco na Velikonocích ráda tak jsou to ty čokoládové vajíčka a figurky a prostě všechny ty sladkosti :D

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná vajíčka!
    No já velikonoce neslavím, ale u mě je to zase trochu o něčem jiným, jsem gay a proto jsem si v tomhle svátku nenašel zalíbení.

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe