TOULAVÉ BOTY

18:55


Neznám snad nikoho, kdo by nemiloval cestování. V podstatě si snad už i začínám myslet, že cestování nelze nemiloval. U mě to tedy platí doslova a na poznávání cizích krajin jsem zcela závislá. Kdybych mohla, procestovala bych naráz celý svět, ale na rozdíl od jiných lidí nemám dostatek odvahy na to, vše opustit a začít žít bez závazků.

Jsou chvíle, kdy mám pocit, že bych nejraději se vším sekala. Skončila bych v práci, z našetřených peněz doplatila zbytek hypotéky, sbalila krosnu i s manželem a rok by mě tu kdo neviděl. Nezbývá však nic jiného než si přiznat, že v konečné fázi stejně vím, že i přes hlavu prošpikovanou myšlenkami na dobrodružné poznání dálek a touhu žití v Austrálii, je mi stejně u nás nejlépe. Prostě se musím smířit s tím, že stejně jako každý rok, i ten příští budu pečlivě rozpočítávat omezené množství dnů dovolené tak, aby ani jeden den nepřišel na zmar a každý z nich znamenal nové cestovatelské dobrodružství! Loňský cestovní rok byl úžasný a já doufám, že ten letošní ho opět předčí!

You Might Also Like

12 komentářů

  1. To já bych se asi neodhodlala žít v jiné zemi....A když už, určitě by mi to tu chybělo, protože domov je domov, ikdyž tu na to často nadávám. Ale na cestování se těším! Už od mala je to můj sen. Doma jsme nikdy nikam necestovali a tak se těším, až si ho budu moct splnit. Snad to bude brzy. :) A sny jsou taky hezké! A důležité. Kolikrát možná i lepší než realita..

    OdpovědětVymazat
  2. Mně by asi nevadilo se zvednout a odjet někam úplně do neznáma :)
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Super outfit!
    http://www.catwalk-avenue.com/2016/02/federico-dangelo-aw-2016/

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto s tebou souhlasím, kdyby to šlo hned teď bych vyrazila do světa a užívala bych svobody :)

    OdpovědětVymazat
  5. Kdyz jsme se stahovali do Dublinu, nejak jsem si to nedokazala predstavit. A ted pp roce si zase nedokaze predstavit ze bych se mela ted vratit domu. Sice nechci zustat prave tady a momentalne doufame, ze dostaneme bud vizum do Kanady nebo na Zeland. A co ty vis, treba s manzelem jednou vazne sbalite par svestek a pojedete za dobrodruzstvim :) a krasna fotka!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zéland je úžasný. Je to jedno z nejhezčích míst, které jsem kdy navštívila. Přeji ať vám to klapne!

      Vymazat
  6. Ono je to úžasné sledovat všechny ty bloggerky, kam až se dostanou, bohužel já na to úplně tu odvahu nemám, a hlavně pokaždé se ráda vracím zpět do Česka, přeci jen můj domov.

    OdpovědětVymazat
  7. Souhlasím! Nicméně, já bych asi nedokázala se vším praštit a jen tak odjet, cestovat ano, ale bohužel jen v rámci dovolené, kterou mám:) Letos mám 36 dní volna a stále se nemůžu rozhodnout, kam se vydám :) Máte už něco v plánu?
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na letošek máme v plánu několik cest. Jelikož jsem však byla dlouhodobě nemocná, tak musíme zvažovat kam se konkrétně podíváme, takže se výběr zemí mění dle aktuální situace a také dle manželova volna v práci.

      Vymazat
  8. Jako kdybych to psala já.. občas mám taky chuť sbalit si věci a prostě odjed.. ale nikdy neseberu odvahu, abych to skutečně udělala, nedokážu si představit, že bych tu všechno nechala.. ale kdo ví, třeba jednou odvahu sebereme a vydáme se za dobrodružstvím :)


    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  9. Hmm, máš pravdu, cestování zbožňuju, doslova si bez toho neumím představit život, poznávání nových kultur, dobrodružství, jídlo, to je závislost, ale opustit Prahu, domov, to bych asi nedokázal :)

    OdpovědětVymazat
  10. Udělat rozhodnutí je to nejtěžší Markéto, pak už je všechno jednoduché! Já to udělala už to budou dva roky co jsem v ČR skončila kariéru kterou jsem měla skvěle našlápnutou, prodali jsme všechny věci, opustili náš byt a vydali se začít nový život v Sydney. I když je to těžké být daleko, chybí mi přátelé a rodina tak ničeho nelituji je to úžasná životní zkušenost!
    www.aussie.cz

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe