Pages

čtvrtek 6. prosince 2012

CAKE POPS

Také tak rádi vaříte? Já mám vaření ráda a jestli mám něco ještě raději, tak je to pečení. Asi tedy už tušíte, že pro dnešek Vás nečeká módní článek, ale cukroví recept :-). Recept, který bude následovat je takový můj malý zázrak. Neznám nikoho komu by nechutnal a dokonce chutnal i mé mamince, která sladké moc nemusí. A když budu hodnotit i to, jak vypadají, tak asi rychle uhodnete, že se mi stali číslem jedna v mých cukrových receptech. 

 

Tak a teď už můžeme přistoupit k tomu, co budeme na tento poádkový recept potřebovat. 
  • 90 g změkklého másla
  • 110g cukru
  • 2 vejce
  • 150 g polohrubé mouky
  • půl lžičky kypřícího prášku
  • půl lžicky jedlé sody
  • půl lžičky koření na perník
  • 80 g zakysané smetany
  • 100 ml smetany
  • 2 banány
  • 600 g mléčné čokolády
  • 400 g bílé čokolády 
  • 40 špejlí
Nejdříve je potřeba upéct těsto. Na těsto je potřeba vyšlehat v míse máslo, cukr a vajíčka. Do vyšlehané hmoty přimícháme mouku, kypřící prášek, sodu a koření. Vše smícháme a nakonec přimícháme zakysanou smetanu s rozňuchňaným banánem. Těsto vylejeme do vymazané formy na dort nebo koláč a dáme péct při 180° C na 20 minut.
Upečené těsto rozdrolíme na kaši.... Do další misky se nasekáme 400g mléčné čokolády a na sporáku přivedeme k varu smetanu. Když se smetana začne vařit nalejeme ji do misky s čokoládou a necháme čokoládu povolit. Po chvíli zamícháme, aby se smetana s čokoládou pěkně spojily, následně nalejeme do rozdroleného těsta a opět smícháme.


Z vytvořené hmoty vyválejte malé kuličky (cca 3 cm) a nechte v lednici trochu zatuhnout. Jelikož mám doma i sněhulákovou formu na led, trochu těsta jsem natlačila do tého formy a vznikli hezcí zimní šněhuláčci... Ztuhlé kuličky napícháme na špejli a namáčíme v čokoládové polevě a dle vlastní představivosti ozdobte.

Poznámka: než kuličky napíchneme na špejli, tak špejli smočt v rozehřáté čokoládě. Kuličky pak na špejli lépe drží :-).



38 komentářů:

  1. Mňam, hned bych si dala

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, ty jsi šikovná! Paráda :) Taky bych to chtěla zkusit :) V.

    OdpovědětVymazat
  3. krásne a zároveň vyzerajú aj chutne :))

    styllin.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé mňám vypadá to parádně!:) to musím zkusit!;)

    OdpovědětVymazat
  5. vypadá to fakt nádherně :) taky hrozně ráda peču, akorát teď na to nemám tolik času, ale minimálně o víkendech vždycky něco splácám :)

    OdpovědětVymazat
  6. vaření a pečení mám taky strašně ráda!
    tenhle recept je zajímavý a výsledek je úža!

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je paráda, to budu muset hned vyzkoušet, snad to není moc pracné

    OdpovědětVymazat
  8. Marketko,jak vidím u Tebe recept vím ,že bude supr!To určitě vyskouším protože je u mě stále někdo a malé pohoštění příjde vhod!Myslela jsem ,že nebudeš mít čas na tu moji nominaci ale mile jsi mě překvapila,já hned věděla ,že jsi krásná a ještě k tomu oduševnělá,tato kombinace je vzácná!Měj krásný advent Daja!

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý nápad. Tyhle lízátka by mohly být i skvělým vánočním dárkem pro nějakého mlsouna:)

    OdpovědětVymazat
  10. To je nádhera!!! A ten "design"! To vypadá tak úžasně, že to snad zkusím...

    OdpovědětVymazat
  11. Markét, promiň že nereaguji k článku, ale objevila jsem Tvůj komentář o blogerském srazu. Blogerský sraz je zítra - ve 13h (do hodin neurčitých) v Praze v Káva Káva. Určitě bude fajn se poznat:-)

    OdpovědětVymazat
  12. :O tak to vypadá krásně, a určitě to ještě líp chutná!♥

    OdpovědětVymazat
  13. Looks delicious! Impressive blog!
    Check mine and let me know if you would like to follow each other:-)
    Kisses
    Aga

    Check my new post
    www.agasuitcase.com

    OdpovědětVymazat
  14. To vypadá úžasně, jsi šikulka :)!

    OdpovědětVymazat
  15. Na to že jsme malé městečko, ta kavárna je bezkonkurenční ! :) A jinak tohle dost dobrý nápad , už o něm přemýšlím pěkně dlouho a láká mě to :) A tohle je asi poslední kapička a musím se do toho pustit! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Vypadá to teda luxusně, máš to moc krásně nazdobené :)

    OdpovědětVymazat
  17. Thank you so much for the recipe!!
    Kisses dear

    OdpovědětVymazat
  18. Já miluju vaření a pečení! Tohle musím zkusit! :)

    U mě na blogu právě probíhá giveaway o voucher na nákup libovolného sortimentu značky Triola. Budu ráda, když se zúčastníš. ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Mňáááám. Nic víc napsat nemůžu :)

    OdpovědětVymazat
  20. Fotky a cukrátka jako z kulinářského časopisu. Opravdu povedené. Já na to bohužel moc nejsem. Hlavně bych to pak musela všechno sníst:/

    OdpovědětVymazat
  21. fakt super! a ta maslicka!! :)
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat
  22. Well written article. People should read this.
    Feel free to surf my web blog ... canapé d'angle

    OdpovědětVymazat
  23. to vypadá krásně'))
    asi půjdu péct:D

    OdpovědětVymazat
  24. Tak to je úžasný recept. Velice zvláštní, originální a jistě chutné :-)

    OdpovědětVymazat
  25. To vypadá skvěle, to musím zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  26. Mňam♥ Vypadá to vážně skvěle! :)
    Nikus

    OdpovědětVymazat
  27. To je úžasný recept! Musím vyzkoušet se svou malou Domi.

    OdpovědětVymazat

Váš komentář je mi inspirací. Děkuji za každý váš názor